На прага на 49-ото Народно събрание неизвестните около него остават

...
На прага на 49-ото Народно събрание неизвестните около него остават
Коментари Харесай

В очакване на кабинет: Какви са нагласите на политическите играчи?

На прага на 49-ото Народно заседание незнайните към него остават в две направления.

Първата е по кое време ще бъде призован и ще проработи Народното събрание, което зависи от президента Румен Радев - дали това ще е през Страстната седмица, или след Великден към 19 април? Втората е кой с кого би приказвал за бъдещата власт в страната.

Няма политическа мощ, която да е излъчила представители от всички 31 многомандатни региона

Какви са изходните позиции на партиите?

ГЕРБ е за разговор и кабинет, само че към този момент е ясно, че поддръжка за него няма да пристигна от Политическа партия и Демократична България. Те самите също се канят да предложат кабинет, само че не е ясно от кое място ще пристигна поддръжка за него.

По-рано ръководителят на ГЕРБ разгласи, че стане народен представител, с цел да води договаряния

Няма да е от „ Възраждане “, които биха подкрепили единствено лично държавно управление. Движение за права и свободи и „ ИТН “ се оповестиха за разговор на всички. Българска социалистическа партия бави отговора си до провеждането на вътрешно допитване.

Партиите да проявят разсъдък, прикани от Мъглиж вицепрезидентът Илияна Йотова.

По думите ѝ устойчиво държавно управление не може да се реализира с писма, молби, придумване и обещания, а с политическа отговорност

„ Очакваме в тази буйна седмица, когато е време за равносметка, политиците да си създадат своята равносметка и да има постоянно държавно управление, което всички ние от две години имаме огромна потребност. Ако те държат на своите обещания и не са ни излъгали по време на акцията, в този момент би трябвало да забележим реализацията им ”, разяснява тя.

В предаването „ 120 минути “ по bTV довечера Росен Плевнелиев, президент на България 2012-2017 година, разгласи , че без кабинет страната ни е на ръба от позиция на Шенген, еврозоната и мигрантската рецесия.

Той вижда пет целта - Шенген, еврозоната, правосъдната промяна, модернизацията и връшането на салдото

Бившият министър председател Сергей Станишев разяснява, че е нужно водачество. Въпреки че са на разнообразни позиции по доста тематики, от Движение за права и свободи и Има Такъв Народ са единомислещи в едно - би трябвало да има разговор и най-много кабинет. 

Вергин Тарзиев получи преференции, само че няма да влезе в Народното събрание

„ Нашите гласоподаватели не ни споделят с кого да управляваме. Те ни споделят апелирам ви, направете държавно управление “,  разяснява в " Тази неделя " Мика Зайкова от Има Такъв Народ.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР