На повечето хора ни се налага да работим в колектив,

...
На повечето хора ни се налага да работим в колектив,
Коментари Харесай

Това са знаците, че колегите ви завиждат

На множеството хора ни се постанова да работим в колектив, с сътрудници.
Дори и да има такива, с които вероятно ще се сработим добре, постоянно има по някой различен сътрудник или сътрудници, които се отличават.
Завистливите сътрудници. Понякога ни лишава месеци, години до момента в който разберем каква е тяхната същина. Друг път бързо съумяват да ни покажат своята завистлива страна. 
И въпреки всичко по какво може да познаете завистливите сътрудници или сътрудник?

Те се пробват да ви вкарат в неволя
Първият симптом, че си имате работа със злорад сътрудник или сътрудници е, че рано или късно вие ще бъдете въвлечени в неприятности. Въпросният сътрудник може да даде погрешна информация за вас на шефа ви или да предприеме други подходи, които да опетнят репутацията ви в офиса. Казано в резюме, може да ви саботира, даже и да нямате спорове. 

Отказват да ви оказват помощ, когато е належащо
Вторият симптом на завистливия сътрудник е, че ще откаже да ви помогне, когато е належащо. Може да ви излъже, че не знае по какъв начин, че е прекомерно ангажиран. Истината е, че това, за което се надява е да ви гледа по какъв начин се мъчите сами да се справите със обстановката, с цел да се усеща по-значим, благонадежден за компанията. 
В такива случаи е допустимо даже и да подмятна на сътрудниците и шефа ви, че не се справяте с работата. 

Те популяризират клюки за вас и работата ви
Тези клюки може да се отнасят за избрана обстановка, обвързвана с вас и обстоятелствата да са изцяло изкривени, с цел да бъдете сложени в позицията на виновника. С течение на времето тези клюки могат да съсипят името ви и да се трансфорат в новата „ истина “.

Те ви следят
Завистливите сътрудници постоянно са заети с това да следят всички останали. Кой какъв брой работи, по кое време идва и си потегля от работа, какъв брой постоянно излиза в почивки. Клюките са част от тяхното всекидневие и с лекост разгласяват тези неща, които са им създали неприятно усещане за някой сътрудник. 

Поведение на предимство
Има едно неписано предписание, че човек би трябвало да внимава с два вида сътрудници. Онези, които са доста общителни и тихи и другите, които познават супер добре шефа, компанията, тъй като са остарели фрагменти, разказващи за себе си какъв брой по-компетентни са от всички, в това число и от шефа. Това също са завистливи сътрудници, които рано или късно ще проявят комплексите, които носят в себе си.

Трудно се радват за вас
Когато са разбрали, че ви се е случило нещо хубаво в персонален проект или пък сте постигнали прогрес в работата. Наблюдавайте изражението на въпросните сътрудници, то в никакъв случай не лъже. Възможно е също по този начин и да омаловажават постигнатото от вас, пробвайки се да ви убедят, че в дълготраен проект достиженията ви няма да имат кой знае каква стойност. Дори е допустимо с техен кръг от други сътрудници скрито да ви разискват и да ви се присмиват. Но те въпреки всичко са завистливи, не го забравяйте. 

Те постоянно наподобяват ядосани или раздразнени от всичко
Ако вашият сътрудник е непрекъснато сърдит, това е тъй като надълбоко в себе си той/тя не е удовлетворен от себе си, от живота си и евентуално ви завижда. Той може да завиди освен на качествата и визията ви, само че и на положителния ви манталитет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР