На повече от 100 сигнала, от които 21 пожара и

...
На повече от 100 сигнала, от които 21 пожара и
Коментари Харесай

Пожарната се отзовала на 100 сигнала за закъсали в преспите

На повече от 100 сигнала, от които 21 пожара и 79 избавителни действия, са се отзовали чиновници на пожарната в страната. 

Най-много до този миг са били сигналите за оказване помощ на закъсали коли, обезпечаване на достъп до болнични заведения на хора, които се нуждаят от лекарска помощ, както и на сигнали за обезопасяване на обществени места и публични здания, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. 

В Бургаско спасители и пожарникари са се отзовали на 22 сигнала за закъсали рейсове на градския превоз и 1 за изтегляне на болно дете от заседнал в преспите автомобил. Транспортирана е жена за хемодиализа от с. Козичино до болничното заведение в гр. Несебър.

Оказано е подпомагане по превозването на доктор в с. Оризаре.

В Сливенско са изтеглени 2 автомобила и снегорин, оказано е подпомагане на екип на Центъра за незабавна здравна помощ.

В Русенско екип на пожарната е оказал подпомагане за изтеглянето на бус, аварирал на основен път Русе – Варна. Водачът е евакуиран към град Русе. Оказано е подпомагане по евакуирането на младо семейство с две деца от околност „ Сухата река “ – Русе, двама жители са превозени за хемодиализа до УМБАЛ –Русе.

Пожарни екипи са се отзовали и на два сигнала за аварирали рейсове. Изтеглен е рейс, аварирал в региона на изхода на с.Средец, общ. Г. Оряховица, както и автомобил, закъсал автомобил на пътя до с. Безмер, Ямболско. Оказана е и помощ на болна жена в с.Траве, Смолянско.

Към 12.30 часа през днешния ден остава усложнена ситуацията в областите Добрич, Русе, Разград и Силистра, и в област Бургас. Заради мощен снеговалеж, плевел вятър и снегонавявания краткотрайно е спряно придвижването по магистрала „ Тракия “ в сектора от Ямбол - Бургас. Обходният маршрут за МПС до 12 т по направление Ямбол - Бургас е път I-6 Петолъчката – Карнобат – Айтос – Бургас и назад. Обходният маршрут за МПС над 12 т по направление Ямбол - Бургас е по път I-7 Ямбол – Елхово и по път II-79 Елхово – Болярово – Средец – Бургас.

Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора - в правата от Мъглиж до Гурково. Обходният маршрут е през Стара Загора - Нова Загора - Гурково. Ограничено е придвижването на МПС над 12 т по първокласния път I-6 от Твърдица до Бургас.

Без ограничаване е пътуването по автомагистралите „ Хемус “, „ Струма “, „ Люлин “ и „ Марица “.

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т заради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и заради това се стопира придвижването на транспортните средства над 12 т, пътуващи към Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Русе.

Поради изобилния снеговалеж, мощния вятър и снегонавявания краткотрайно е лимитирано придвижването на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

В област Добрич поради мощния снеговалеж, вятър и снегонавявания е спряно придвижването на всички транспортни средства по път I-9 Дуранкулак - Варна. На територията на област Варна е лимитирано придвижването на МПС над 12 тона по път I-9 Старо Оряхово - Обзор и по път II-29 Варна - Добрич. За всички МПС е по отношение на прекосяването по третокласния път III-2901 от Аксаковска гледка до Суворово и по път III-2902 от Аксаковска гледка до Кичево.

Проходът на Републиката е отворен за всички транспортни средства. Затворени за всички МПС са проходите „ Троянски “, „ Дюлински “ и „ Обзорски “. За МПС над 12 тона е лимитирано придвижването през проходите „ Ришки “, „ Котленски ”, „ Айтоски “, „ Петрохан “ и „ Шипка “, а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през „ Печинско “, „ Превала “ и „ Рожен “. През „ Твърдишки “ и „ Вратник “ е лимитирано придвижването на МПС над 10 т.

Апел към водачите: Не предприемайте пътешестване в Северозточна България и Бургаска област, в случай че това не е неотложно. При зародила нужда тръгвайте на път със заредени резервоари на колите, с течност за чистачки, подобаващи гуми и вериги разполагаем. Шофирайте със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са с подобаващи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР