На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъжда създаването

...
На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъжда създаването
Коментари Харесай

Държавните бензиностанции влизат в пленарната зала

На последното за седмицата пленарно съвещание Народното събрание ще разисква основаването на „ Държавна петролна компания “ и построяването на верига държавни бензиностанции.
Идеята е на Министерски съвет и минава през промени в Закона за държавния запас и военновременните ресурси, които депутатите ще обсъдят на първо четене. Засега се планува основаването на към 100 бензиностанции, които ще бъдат ситуирани върху земя, която е обществена благосъстоятелност – държавна или общинска, а за построяването им няма да бъдат употребявани пари от държавния бюджет, а притеглен капитал. Обектите за зареждане ще бъде съсредоточени тук-там, където други участници нямат интерес или където има няколко обекти със сходни или идентични цени на горивото.
С построяването на данъчните хранилища, които ще бъдат в ръководство на държавното дружество, надлежно на бензиностанции, ще се подсигурява директната връзка данъчен склад – краен пропагандатор на горива, което от своя страна ще подсигурява бистрота и допустимо най-ниска цена за потребителя, надяват се вносителите.
Министърът на стопанската система Емил Караниколов разгласи, че страната обмисля и създаване на инфраструктура за зареждане на електрически коли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР