На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на

...
На последното за седмицата пленарно заседание парламентът ще обсъди на
Коментари Харесай

Обсъждат въвеждането на три вида пенсии

На последното за седмицата пленарно съвещание Народното събрание ще разиска на първо четене измененията в Кодекса за обществено обезпечаване (КСО), свързани с изплащането на втората, съобщи кореспондент на БГНЕС. Пенсионните фондове ще бъдат длъжни да подсигуряват размера на вноските, които са постъпили през годините. На пенсионерите би трябвало да бъде изплатена 50% от насъбраната рентабилност , а останалите средства – да отидат в запаса на фонда.
Законопроектът, препоръчан от Министерски съвет, към този момент получи поддръжката на депутатите от болшинството във водещата Комисия по труда и обществената политика, както и на Комисията по бюджет и финанси. Колегите от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи се въздържаха при гласуването. С новите текстове се планува въвеждането на три типа пенсионни артикули , които ще се изплащат от универсалните пенсионни фондове: пожизнена пенсия за напреднала възраст, разсрочено и еднократно погашение на средствата по самостоятелната партида на всеки обезпечен.
 Водата, парното и пенсиите най-вече изтезават българите Водата, парното и пенсиите най-вече изтезават българите
Водата, парното и пенсиите мъчат най-вече българите, писали до омбудсмана през 2020 година Изминалата година над 13 200 жители са подал...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР