На последното за мандата си заседание общинският съвет в Казанлък

...
На последното за мандата си заседание общинският съвет в Казанлък
Коментари Харесай

Казанлъкшките съветници одобриха общината да кандидатства с проект по програмата за културни дейности

На последното за мандата си съвещание общинският съвет в Казанлък одобри решение общината да кандидатства по Програма ”Културно предприемачество, завещание и съдействие ”. „ Това е една опция, която желаеме да използваме, с цел да можем да надградим всички събития, заложени в плана „ Светът на траките ”, в границите на който ще бъде построен напълно нов комплекс, портал към Долината на тракийските царе ”, съобщи заместник-кметът Лилия Цонкова. Програмата, която се финансира по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 година, ще поддържа планове, които основават ново културно наличие, като организирането на фестивали, представления, пътуващи постановки, изложения, културни направления за да се притеглят и развиват нови публики и да се уголемява обсегът на културната активност на локално и районно равнище.
В общината към този момент е основана работна група за оферти на разнообразни хрумвания, в която вземат участие представители на културните институти в Града на розите, посочи Сребра Касева, шеф на кабинета на кмета.
Финансовата помощ за обществени органи е до 100% от общите възможни разноски, а финансирането е сред 50 хиляди и 200 хиляди евро. Проектът би трябвало да с продължителността сред 6 и 24 месеца и да завърши до април 2024 година Проектните разработки се показват пред Министерство на културата до 3 декември тази година. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР