На последното си заседание за годината общинските съветници в София

...
На последното си заседание за годината общинските съветници в София
Коментари Харесай

Нови шест метростанции в София?

На последното си съвещание за годината общинските съветници в София гласоподават разширението на третия метролъч и новите станции.

Исканото изменение обгръща трасето от Военна академия „ Г.С. Раковски “ по ул. „ Гео Милев ", бул. „ Асен Йорданов ", пред МФСЗ „ Арена Армеец София ", бул. „ Цариградско шосе " до пътния възел на бул. „ Цариградско шосе " с ул. „ проф. Петър Мутафчиев “. От Направление „ Архитектура и градоустройство “ показват, че са налице учредения за разработване както на план за изменение на Общия организационен проект, по този начин и на изменение на подробните устройствени проекти, за реализацията на определеното трасе.

В отчета на основния проектант на София Здравко Здравков са посочени и бъдещите метростанции от новия сектор на подземната железница.

• Министерски съвет 1 - Кръстовище бул. " Гео Милев " – бул. “Ситняково “- ул. " Черковна " ;

• Министерски съвет 2 - Кръстовище бул. " Гео Милев " - ул. " Н. Коперник " ;

• Министерски съвет 3 - Кръстовище бул. " Гео Милев " - ул. " Слатинска " ;

• Министерски съвет 4 – Северозападно от кръстовище бул. " Асен Йорданов " - бул. „ Шипченски проход " ;

• Министерски съвет 5 - Зала " Арена Армеец " ;

• Министерски съвет 6 - От източната страна на съществуващия пешеходен подлез под бул. " Цариградско шосе " при Окръжна болница.

Ден по-рано комисията по архитектура утвърди обезпечаването на трасе и метростанции от продължението на третата метролиния през кв. „ Слатина “ до кв. „ Младост 1 “.

Пред отрасловата комисия проектант Здравков изясни, че измененията са разисквани дружно с шефа на Метрополитен проф. Стоян Братоев и засегнатите страни. Един от образците, които Здравков уточни е реализацията на трасето при Военна академия. „ Там ще се употребява тунелопробивната машина на 11 метра под трасето и няма да се компрометират по никакъв метод постройките, част от военния комплекс. Получихме и позитивно мнение от Министерството на защитата “, разяснява още основният проектант на столицата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР