На последното си заседание за 2018 година Изпълнителният комитет на

...
На последното си заседание за 2018 година Изпълнителният комитет на
Коментари Харесай

БФС с бюджет 17,9 млн. лв. за 2019 г., Александър Димитров поема младежите

На последното си съвещание за 2018 година Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз одобри бюджета на централата и спортния календар за идната 2019 година. Ръководният орган на футбола у нас също по този начин изслуша докладите на представители на Съдийската и Дисциплинарната комисия към БФС и дефинира нов треньорски щаб на младежкия народен тим на България, оповестиха от уеб страницата на съюза.

Бюджетът на Българския футболен съюз за идната година възлиза на 17,9 млн. лв., като най-голямото разходно перо е обезпечаването на другите национални гарнитури (мъже, младежи, юноши, дами, девойки, футзал, плажен футбол) - съвсем 5 млн. лв..

На постоянното си съвещание Изпълкомът утвърди и подробен състезателен календар за 2019-а с общо 389 планувани събития, включително - държавни шампионати и шампионати, районни шампионати и шампионати на Зоналните и Областни препоръки на БФС, прояви от националната стратегия " Grassroots ", публични дати от интернационалния календар, както и лагери, контролни срещи и разнообразни интернационалните шампионати. Според признатия календар държавните шампионати в Първа и Втора професионална лига - мъже ще започват през м. юли 2019 година, есенните им полусезони ще приключат през декември, а баражите за влизане в ППЛ ще се проведат сред 31 май и 2 юни 2019.

Изпълнителният комитет утвърди нови старши и асистент треньор на България U21 - на поста селекционер на младежкия народен отбор е определен Александър Димитров, а негов помощник ще бъде Ивайло Йорданов. Двамата заемат местата надлежно на Антони Здравков и Петър Михтарски.

" Изпращаме сполучлива година както от спортно-техническо, по този начин и от организационно и финансово естество ", заключи президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и пожела на членовете на ИК още по-ползотворна 2019-а.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР