На последните избори за евродепутати преди 5 години най-ниска е

...
На последните избори за евродепутати преди 5 години най-ниска е
Коментари Харесай

Апатия сред избирателите преди вота за Европейски парламент

На последните избори за евродепутати преди 5 години най-ниска е била интензивността в Словакия – единствено 13%.

Село Чахтице е на 100 километра от словашката столица Братислава. Младият фермер Ондрей Сучански е на полето от рано сутринта.

„ Няма нищо по-добро за дребните фамилни ферми. Може би тъй като доста средства в Европейски Съюз идват от Германия, където има много такива ферми”, отбелязва той.

Снимка: btvnovinite.bg
Въпреки финансовата поддръжка, която получава като млад фермер, Ондрей не възнамерява да гласоподава на евровота.
Съдът в Словакия остави в ареста четирима обвинени по делото за ликвидиране на Ян Куциак Убитият публицист разследваше случаи на корупция измежду ръководещите и хипотетични връзки на италианската мафия с бизнеси
Тревожната наклонност обаче може да се промени след първото показно ликвидиране на публицист в модерната история на Словакия – това на Ян Куциак и годеницата му преди година.

В Словакия има политическо събуждане и то стартира от тази покруса. предизвестяват, че митингите се употребяват от популистки и екстремистки партии.

Снимка: btvnovinite.bg
При ниска изборна интензивност е по-лесно да се повлияе на популацията, доста по-лесно е да се активизира и радикалният електорат.

А най-важният въпрос остава дали словашките гласоподаватели ще са задоволително стимулирани да загърбят апатията и отидат до урните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР