На последните европейски избори през 2019 г Португалия отбеляза най-слабия

...
На последните европейски избори през 2019 г Португалия отбеляза най-слабия
Коментари Харесай

Португалия се опасява от висок процент негласували на евроизборите

На последните европейски избори през 2019 г Португалия означи най-слабия % изборна интензивност от присъединението си към Европейския съюз. От 1987 до 2019 г данните за въздържалите се и за интензивността на европейски избори са претърпели цялостен поврат. За три десетилетия страната минава от по-малко от 30% от гласоподавателите, които не гласоподават, до малко над 30% дали своят вот.

По този индикатор Португалия изпреварва единствено Хърватия, Словения, Чехия и Словакия, които имат под 30% изборна интензивност. Недоволството от политиците е съществена причина за ниската интензивност.

 
Португалците се усещат европейци, те принадлежат към Европа и знаят изгодите, които Европейският съюз им носи, че е значим за развиването на страната. Но има и институционална страна – връзката с европейските институции. Разбирането по какъв начин работят те е мъчно. Говорим за институции, които са надалеч от територията на Португалия, само че през последните години те са вложили в разнообразни информационни тактики, в това число посредством обществените медии.
Франциско Кордейро де Араухо – създател на план „ Ос 230 “

Недостатъчното познаване на Европейски Съюз е друга причина за отвод от присъединяване на изборите. По-малко от половината португалци могат да назоват собствен представител в Екологичен потенциал или ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

 
Когато приказваме за това, че не познаваме нашите евродепутати, имаме два разнообразни казуса. Единият е, че би трябвало да разберем по какъв начин членовете на Екологичен потенциал могат да обяснят по-добре работата си. Но също така би трябвало да осъзнаем, че решенията, които се взимат в другите институции, оказват въздействие върху всекидневието ни. Това е въпрос на просветеност, на европейска политическа просветеност. И тя стартира в учебните заведения.
Франциско Кордейро де Араухо – създател на план „ Ос 230 “

Европейските избори би трябвало да отразят резултата от националните и растежа на десните сили.

 
Десният набор има по-голямо посланичество в националния парламент и затова по-голяма електорална известност. Смятам, че партиите, които влизат в това политическо семейство и са по-вдясно, ще завоюват на тези избори.
Франциско Кордейро де Араухо – създател на план „ Ос 230 “

Португалия още веднъж ще има 21 евродепутати, само че този път политическата картина ще е доста пъстра. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР