На последната си сесия за годината Столичният общински съвет одобри

...
На последната си сесия за годината Столичният общински съвет одобри
Коментари Харесай

София разсрочи 500 000 лева дългове на НДК за данъци

На последната си сесия за годината Столичният общински съвет утвърди разсрочването на съвсем 500 000 лв., които Националният замък на културата дължи за такса боклук и налог здания за 2017 година Сумата ще се погасява от средата на 2018 година до края на 2020 година, а НДК ще заплаща по 16 165 лв. на месец.

Дворецът на културата ще е измежду главните здания, в които ще се организират срещите от програмата на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз в първата половина на идната година. В тази връзка държавното управление отпусна 45 млн. лв. за ремонт на постройката.

ГЕРБ обаче не съумя да събере задоволително гласове за друго решение в интерес на страната - за прекачване на пространствата към Националния стадион " Васил Левски " на Министерството на младежта и спорта. В момента този терен се употребява като безвъзмезден паркинг.

Идеята на общинаря от ГЕРБ Анатоли Илиев е пространството да бъде обещано на министерството, което пък ще може да го даде на сдружението си " Национална спортна база ", което стопанисва стадиона. Целта била да се реши казусът на министерството с достъпа до стадиона. Според Илиев в този момент паркираните коли затруднявали разнообразни действия - от метенето на пространството до влизане на техника за премахване на повреди на стадиона.

Докладът за прехвърлянето на терена на страната беше препоръчан за повторно на Столичния общински съвет. При първия опит той отпадна от дневния ред. При втория се стигна до гласоподаване всъщност, само че не се събраха задоволително гласове " за ".

Основното терзание на съветниците, дали своят вот срещу или въздържали се е, че министерството ще употребява терените още веднъж като паркинг, само че за своите потребности. Това било дискриминация на жителите и в това време щяло да сътвори още по-големи проблеми с паркирането в центъра. В същото време не е утвърден устройственият проект на Борисовата градина, съгласно който на това място не би трябвало да има паркинг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР