На полицай от РУ-Радомир е повдигнато обвинение по чл. 108

...
На полицай от РУ-Радомир е повдигнато обвинение по чл. 108
Коментари Харесай

ВИДЕО показва как служителят на МВР е извършил въоръжения грабеж в Перник

На служител на реда от РУ-Радомир е повдигнато обвиняване по член 108 от Наказателен кодекс. Постановено е задържане до 72 часа с оглед явяването му в съда и искане за непрекъснатото му задържане под стража.

Делото е предоставено на следовател от окръжна прокуратура, правят се дейности по следствието, прецизираха старши комисар Стефчо Банков – шеф на дирекция „ Вътрешна сигурност “, шефът на ОДМВР – Перник старши комисар Димитър Попов, районният прокурор на Районна прокуратура – Перник Аделина Алексиева и наблюдаващият прокурор Станислав Страшимиров.

Извършителят на закононарушението е открит за малко време посредством видеонаблюдение и други начини. Установено е, че на 7 февруари, служителят на реда е влезнал в игралната зала въоръжен и с маска, след опасност е лишил от служителка чантичката й с 3000 лева -служебни пари, след това побързал да изчезне. Сигналът е подаден към 3.40 часа, на място незабавно били ориентирани полицейски екипи.

След осъществения оглед стартирали и незабавните оперативни дейности под управлението на прокуратурата. В рамките на започнатото досъдебно произвеждане, преобразувано в следствено дело, са извършени голям брой дейности по следствието, при което е открит и арестуван причинителя, 32-годишен радомирец, чиновник на Министерство на вътрешните работи от към 2 година в локалното районно ръководство.

„ Това е един от тежките случаи в Министерство на вътрешните работи, който беше оголен с помощта на професионализма и положителното оперативно майсторство на чиновниците от ОДМВР – Перник “, акцентира старши комисар Банков. „ Борбата с корупцията и отрицателните феномени в министерството ще продължи, ние имаме смелостта да покажем с изключение на позитивите и своите недъзи “, уточни още шефът на Дирекция „ Вътрешна сигурност “.











По-късно се появи и видео на самия грабеж, оповестява bTV.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР