На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще обсъдят финалните текстове

...
На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще обсъдят финалните текстове
Коментари Харесай

Депутатите финализират Закона за българския жестов език

На пленарното съвещание в четвъртък депутатите ще обсъдят финалните текстове на Законопроекта за българския жестов език, съобщи кореспондент на БГНЕС.
Точката е на Народното събрание. С специфичния закон се цели наредба на правата и отговорностите на институциите в системата на предучилищното и учебното обучение, по отношение на обезпечаване на условия за потребление на българския жестов език. Предвижда се ранно влияние и ранна поддръжка на глухите и сляпо-глухите деца и възпитаници, както и съвещания и образование за техните родители. Предоставена е опция за проучване на българския жестов език в особено просветително направление в детските градини и като специфичен образователен предмет в учебните заведения.
 От общността: Българският жестов език - бъдещето на глухите хора От общността: Българският жестов език - бъдещето на глухите хора
По мотив признатия през днешния ден на първо четене Закон за българския жестов език в Народното събрание, послание до всички медии изпратиха предста...
В законопроекта е заложено още на новинарските и актуално-публицистичните излъчвания в медиите.
В рамките на пленарното съвещание депутатите ще разискват още промени в Закона за административно контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис, както и ратификацията на Споразумението за въздушен превоз сред Съединените американски щати, Европейския съюз и други европейски страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР