На пленарното си заседание днес, 12-ти август, депутатите ще търсят

...
На пленарното си заседание днес, 12-ти август, депутатите ще търсят
Коментари Харесай

Парламентът решава днес за връчения и после оттеглен мандат на ИТН

На пленарното си съвещание през днешния ден, 12-ти август, депутатите ще търсят решение на правния проблем, който поражда към връчения на „ ИТН “ изследователски мандат за сформиране на държавно управление, осведоми БГНЕС. Припомняме, че първата политическа мощ, ръководена от известния ефирен водещ Слави Трифонов, върна изпълнен мандата на президента Румен Радев, предлагайки Пламен Николов за кандидат-премиер и личен състав на Министерския съвет. Ден преди гласуването в пленарната зала обаче, откакто стана дефинитивно ясно, че останалите обединения няма да дадат поддръжката си, от „ ИТН “ се отхвърлиха да придвижват проектокабинета си до гласоподаване в пленарна зала . А с писмо до президента и ръководителя на Народното събрание Николов се отхвърли от процедурата, официално базирайки се на персонални претекстове.

Юристи и експерти по конституционно право сигнализираха, че сходен отвод е неосъществим , а ръководителят на Народното събрание Ива Митева съобщи, че до гласоподаване в пленарна зала въобще няма да се стигне, защото претендент няма, което прави разискването безпредметно. Въпреки това правният казус беше налице, а на последвали две съвещания на председателски съвет, в наличието на специалисти от президентството, бе решено въпреки всичко гласоподаване да има, което да приключи със постоянен акт на законодателния орган.
 Нинова изиска Народното събрание да не се разпуска и да сформира кабинет Нинова изиска Народното събрание да не се разпуска и да сформира кабинет
Не разбираме тишината в тази зала на фона на това, което се случва в страната. Ако си заравяме главата в пясъка, вършим огромна неточност,...

за министър председател няма да се гледа всъщност , както и оферти от него състав на кабинета, а депутатите ще дебатират и разискват само волеизявлението му да се отдръпна в последния миг. Съществува и догадка, при която то може да бъде отхвърлено, само че такива поръчки нямаше измежду парламентарните групи. Всичко това би трябвало да " отпуши " процедурата, с цел да може президентът Радев да връчи втория, както и третия мандат, за който към този момент обособени партии направиха поръчки, че ще се опитат да осъществят.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР