На пистата на бившето летище край село Иново край ,

...
На пистата на бившето летище край село Иново край ,
Коментари Харесай

Над 100 пилоти стартират в шампионата по драг рейсинг край Видин

На пистата на бившето летище край село Иново край, предоставена за надпреварата от държавната администрация, се събраха стотици почитатели на високите скорости . Събитието е проведено от и е част от Националния шампионат по мил рейсинг за мотори .

Г-жа Арутюнян получи признателен плакет за своя принос в развиването на мил дисциплината. Областният шеф на Видин акцентира значимостта на надпреварата и изрази поддръжка за бъдещите му издания. Той изрази убеденост, че Видинска област има капацитет да се трансформира в център за рискови надпревари . Според него събитията притеглят фенове на високите скорости както от България, по този начин и от други страни. Областната администрация даде обещание да поддържа уредниците, при прецизно съблюдаване на разпоредбите за сигурност .

Събитието стартира с едноминутно безмълвие и овации в памет на Емил Евстатиев , моторист от с. Капитановци, който почина неотдавна на пътя Видин – Дунавци. Трагичният случай раздруса мотористката общественост и уредниците отдадоха респект на починалия.

В четвъртия кръг на Националния шампионат по мил рейсинг за мотори вземат участие над 100 състезатели . Сред тях са освен топ водачи от България , само че и екипажи от Румъния, Сърбия, Унгария и Гърция . Днешният ден е отдаден на свободни тренировки и квалификации, а на следващия ден ще бъде формалният старт на надпреварата и награждаването на спечелилите.

Стартира дарителска акция за децата на умрялата Биляна Петрова

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР