На петото заседание на Постоянния комитет на Четиринадесетото Общо събрание

...
На петото заседание на Постоянния комитет на Четиринадесетото Общо събрание
Коментари Харесай

Китайската икономика продължава да се възстановява

На петото съвещание на Постоянния комитет на Четиринадесетото Общо заседание на народните представители, което се организира в Пекин от 28 август до 1 септември, бе показан за разглеждане отчетът на Държавния съвет за осъществяването на Националния проект за икономическо и обществено развиване от началото на годината до момента.

В него се показва, че то като цяло е по-добро, а стопанската система на страната продължава да се възвръща и да се раздвижва като цяло. През втората половина на годината е належащо по-интензивно да се контролират макрополитиките, да се акцентира на разширението на вътрешното търсене, да се увеличи доверието, да се предотвратят рисковете и да се насърчи ефикасното и качествено усъвършенстване на стопанската система, а количественият напредък да е в рационални граници.

В отчета се показва също, че външната търговия и задграничните вложения в страната се развиват устойчиво. Износът на артикули през първите седем месеца се е нараснал с 1,5% на годишна база, а вносът и износът на услуги са с 8,5% повече.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР