На пешеходната зона пред Община Ловеч от 15 март е

...
На пешеходната зона пред Община Ловеч от 15 март е
Коментари Харесай

Изложба със слънчевите лица на Ловеч

На пешеходната зона пред Община Ловеч от 15 март е подредена галерия под наслов „ Слънчевите лица на град Ловеч “.

Изложбата се реализира под патронажа на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова и е отдадена на 21 март – Международният ден на хората със Синдром на Даун.

Фотосите са направени от младата фотографка Йоана Цачева, която за следващ път демонстрира своя гений във фотографията. През август м. година на същото място тя показа „ Бебетата на Ловеч “.

Сега в обектива са деца и младежи на друга възраст със Синдром на Даун. Целта на фотопроекта е да покаже, че те са неразделна част от живота на всички хора в обществото и имат право да бъдат уважавани и обичани, да се насладим на тяхната хубост, на прелестните им усмивки, непрестореност и душевна непорочност.

Слънчевите лица на Ловеч. Те са ярки! Те са цветни! Те са усмихнати! Чисти, неподправени и слънчеви! Светът е пъстър, а те са прелестни! Погледнете ги, хората със Синдром на Даун! Очи – изпълнени с обич, вяра, добрина! Чудото на живота – постоянно до нас и постоянно за положително!

Синдромът на Даун е положение, което се дължи на една спомагателна хромозома в 21-ата хромозомна двойка. Хората с този Синдром имат в кариотипа си 47 хромозоми вместо 46. На всеки 700 новородени деца едно е със Синдрома, като тази периодичност е идентична във всички страни, всички раси и всички обществени групи. Годишно в България се раждат към 100 деца с генетичната особеност.

Изложбата е осъществена със съдействието и поддръжката на Община Ловеч, Сдружение „ Синдром на Даун – България ”, Печатница „ Дъга “ и може да се види до края на март.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР