На персонала и клиентите на гиганта от Уолстрийт Morgan Stanley

На персонала и клиентите на гиганта от Уолстрийт Morgan Stanley ...

Банкерите от Уолстрийт настояват персоналът им да се ваксинира

На персонала и клиентите на гиганта от Уолстрийт Morgan Stanley ще бъде забранено да влизат в офисите на компанията в Ню Йорк, ако не са напълно ваксинирани срещу коронавируса, предаде BBC.

Неваксинираните служители ще трябва да работят дистанционно.

Политиката влиза в сила през следващия месец като ход, целящ да позволи премахването на анти-ковид мерки.

Миналата седмица главният изпълнителен директор на инвестиционната банка призова работниците да се върнат в офисите си.

В мемо на компанията се казва: „От 12 юли всички служители, клиенти и посетители ще трябва да удостоверят, че са напълно ваксинирани, за да имат достъп до сградите на Morgan Stanley в Ню Йорк и Уестчестър“.

Би Би Си научи, че този ход ще позволи на компанията да премахне ограниченията в офисите за носене на маски и спазване на социална дистанция.

По-рано този месец изпълнителният директор на Morgan Stanley Джеймс Горман каза: "Ако можете да влезете в ресторант в Ню Йорк, можете да влезете и в офиса си".

Уолстрийт потъва, а страхът от рецесия расте Уолстрийт потъва, а страхът от рецесия расте
Уолстрийт потъна при отварянето си днес, когато доходността на американските облигации спадна още повече, подхранвайки страховете от ре...

Редица финансови институции на Уолстрийт заемат твърда позиция по отношение на дистанционната работа.

Джейми Димън, Директор на най-голямата американска банка JP Morgan, наскоро заяви, че иска персоналът да се върне в офисите от юли.

Междувременно банкерите на Goldman Sachs бяха инструктирани да докладват ваксинационният си статус преди да се върнат на бюрата си по-рано този месец.

През декември американската комисия за равни възможности в сферата на заетостта, даде „зелена светлина” на фирмите да забранят на неваксинирания персонал достъпа до работните им места, с изключение на тези, които не желаят ваксинация по религиозни или медицински причини.

Източник: actualno.com