На пазарите у нас се предлагат генномодифицирани портокали, внесени от

...
На пазарите у нас се предлагат генномодифицирани портокали, внесени от
Коментари Харесай

Ужас! Мъчат ни алергии от боядисаните портокали


На пазарите у нас се оферират генномодифицирани портокали, импортирани от Гърция, сигнализират експерти. Цитрусите са с добавени гени от свине. Размерът е първото, по което могат да се разпознаят гръцките портокали. На пръв взор те даже наподобяват на грейпфрути, споделят продавачки. Според наши диетолози генномодифицираните портокали могат да бъдат рискови за консумация, предизвиквайки алергични реакции. Експертите предлагат да измивате добре плодовете, които купувате, даже и портокалите и мандарините.

Измиването ще ви е от изгода, в случай че цитрусите са оцветени, тъй че външният им тип да е по-примамлив за купувачите. Миналата година столичните магазини бяха цялостни в боядисани портокали, за които се оказа, че с изключение на да заплашват здравето ни, могат и да ни убият. На външен тип цитрусите бяха с типичния си оранжев цвят. Дори естествената им цена за сезона не подсказваше, че могат да бъдат доста рискови за консумация.

При разсичане обаче от портокалите потичаше багра, която била отровна. Течността от цитрусите мъчно се измиваше както от човешката ръка, по този начин и от ножа, с който е рязан портокалът. Според табелките с цените и произхода цитрусите са били импорт от Гърция и се предлагаха като стока с потвърдено високо качество и документ. Потребителите обаче разбираха какво са си купили едвам когато се приберат вкъщи и изискат да си хапнат от портокалите. Източници твърдяха, че портокалите менте са оцветени, с цел да бъде заздравен изкуствено растежът им, като усилят размера си няколко пъти за сметка на вкусовите им качества. Експертите предлагат, когато купуваме портокали, сами да сортираме плодовете, а не да оставяме избора на продавача, защото може да останем излъгани.

Когато взимате портокали, леко ги стиснете и в случай че останат твърди и не оставят петна от багра по ръцете ви, значи, че са годни за консумация. Ако миризмата на портокала е прекомерно остра и натрапчива, не би трябвало да купувате.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР