На пазара се предлага не само истински зехтин, но и

...
На пазара се предлага не само истински зехтин, но и
Коментари Харесай

Как да разберете, че зехтинът е истински

На пазара се предлага освен същински зехтин, само че и подправен. Ето за какво е добре да знаете по какъв начин да различавате двата типа.

Истинският зехтин има редица потребни свойства и даже е именуван „ течното злато “.

Ето по какъв начин може да го разпознаете:

На първо място, би трябвало да гледате етикета. Истинският зехтин е студено пресован или по този начин нареченият- екстра върджин. Това е единственият зехтин, който е потребен за здравето ви!

Друга специфичност, която разграничава студено пресованото олио, е маркировката D.O.P - de Origen Protegida. Това значи, че произходът е обезпечен и маслините, употребявани при изработката му, са най-високо качество и се отглеждат единствено в няколко географски региона в света.

В никакъв случай не купувайте зехтин, който има кафяв цвят. Това е менте!

А ето и няколко трика, посредством които може да ревизирате дали зехтинът е същински:

Първи трик

Отлейте малко количество зехтин в чаша и затворете гърлото й с длан. В същото време разклатете хубаво чашата и течността. По този метод ще освободите ароматите от мазнината, без те да излизат.

След към една минута доближете чашата до носа си и махнете дланта си от гърлото. Това, което би трябвало да усетите е характерен, леко пиперлив мирис, който носи нюанси на плодове и зеленчуци. Ако това не е по този начин, очевидно сте си взели зехтин менте.

Втори трик

Този трик може да ви учуди, тъй като е малко чудноват, само че прави работа. Отпийте една глътка зехтин от чашата, в която сте сипали и оставете в устата си за към 20 секунди. След като мине времето, преглътнете. Ако това провокира кашляне, значи, че сте избрали първокачествен зехтин. Колкото повече кашляте, толкоз по-добре.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР