На пазара има всякакъв газ. Това, което Булгаргаз направиха, е

...
На пазара има всякакъв газ. Това, което Булгаргаз направиха, е
Коментари Харесай

Асен Василев: Политизирането на енергетиката не помага на българските граждани

На пазара има всевъзможен газ. Това, което „ Булгаргаз " направиха, е първо да подсигурят танкери, които да се разтоварят в Гърция. Юни цената беше същата като април. След това са правили търгове с всички търговци, които продават газ в района и който дава най-ниска цена, от него купуваме газ. Това сподели някогашният вицепремиер и финансов министър Асен Василев в ефира на „ Събуди се " по Нова телевизия.

Правителството „ Петков " е договорило седемте танкера, които са 1 милиард кубика и цялостните количества азерски газ да тръгнат от 1 юли. „ Знаете, че поради един анекс, подписан от Николай Павлов, се бяхме отказали от 2/3 от количествата. От 300 милиона обезпечени ги докарахме до 2 милиарда. В момента, в който бяха доказани танкерите, имахме 2 останали работни дни, с цел да потвърдим слотовете. За тези два работни дни потвърдихме два, оставаха още 2 седмици, с цел да се потвърдят останалите 5 слота. Не разбирам за какво служебният кабинет не го направи ", разяснява някогашният министър на финансите.

Слотовете няма по какъв начин да оскъпят толкоз цената на газа, че той да стане неблагоприятен, безапелационен бе Асен Василев.По думите му политизирането на енергетиката не оказва помощ на българските жители.

400 тона продукция с пестициди над нормата за последните 10 години са достигнали до българите поради корупцията на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево ", съобщи Асен Василев. „ Капитан Андреево " беше една извънредно значима стъпка. Тук не става въпрос единствено за пари, а и за храната, която ядем ", разяснява Василев.

Правителството е направило опит да реформира и КПКОНПИ, само че е било саботирано от Има Такъв Народ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР