На път за Виена спряхме в Любляна, за да вземем

...
На път за Виена спряхме в Любляна, за да вземем
Коментари Харесай

Борисов: Позицията ни е за пропорционално разпределение на доставките на ваксини

" На път за Виена спряхме в Любляна, с цел да вземем словенския сътрудник Янез Янша и екипа му. Заедно изхвърчаме за австрийската столица, където ще обсъждаме нашата позиция, че пропорционалното систематизиране на имунизациите на квотен принцип на база население би трябвало да бъде приложено и за доставките, а освен за поръчаните количества ".

Това написа във Фейсбук министър председателят Бойко Борисов. " Пандемията е достигнала до подобен стадий, при който е от извънредно значение страните от Европейски Съюз да сме единни. Подкрепата е значима във всеки един миг ", показва още министър-председателят.





Премиерът Бойко Борисов ще взе участие през днешния ден в работна среща с австрийския канцлер Себастиан Курц и министър председателите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша и на Хърватия - Андрей Пленкович, оповестиха по-рано през днешния ден от пресслужбата на кабинета. В рамките на събитието, което ще се организира в австрийската столица Виена, шестимата водачи ще обсъдят своята позиция, посредством която приканват за полемика на европейско равнище по отношение на доставките на ваксини против COVID-19 и за справедливото им систематизиране въз основа на % на популацията на всяка страна членка на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР