На път сме най-накрая да имаме редовен кабинет, все още

...
На път сме най-накрая да имаме редовен кабинет, все още
Коментари Харесай

Кузман Илиев: Може да очакваме стабилно правителство в първите няколко месеца

На път сме най-сетне да имаме постоянен кабинет, към момента обаче се осланяме на Бюджет 2022, та даже служебното държавно управление предложи удължаването на към този момент снадки бюджет. Според политическия и стопански анализатор Кузман Илиев държавно управление ще е устойчиво най-малко в идващите няколко месеца.

Вчера Мария Габриел и Николай Денков оповестиха, че е реализирано единодушие за състава на кабинет с втория мандат, който ще бъде върнат на президент в понеделник.

Мария Габриел и Николай Денков оповестиха, че е реализирано единодушие за състава на кабинет с втория мандат

„ От една страна се  заформя евроаталантически кабинет с общи полезности. И двете формации  имат сходни стратегии. Това обаче не значи че стопира политическата рецесия, тъй като ще имаме едно консолидиране на другите, които не са съгласни с това. Тоест те ще се радикализират по този начин наречената съпротива и евентуално ще имаме по-мощни митинги “, разяснява той.

Според него във времето ще се види наклонност на едните и другите, които са влезнали в кабинета, да с по един крайник да поизлзат и да видят дали не могат да се пернат и да си препишат всички активи.

Проучвателният мандат ще бъде върнат в понеделник

За първи път в историята ни страната ще бъде в ръцете на двама министър председатели – Николай Денков и Мария Габриел. Двамата ще са на ротация през 9 месеца.

Първи министър-председател ще бъде Николай Денков - учен от Българска академия на науките, създател на повече от 100 научни изявления, в този момент - претендент за министър-председател.

Мария Габриел поема премиерското място след него. Завършила Институт по политически науки във Франция, Габриел има богат опит в европейските структури, а допреди седмици беше еврокомисар за нововъведенията.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР