На първото си редовно заседание за 2022 г. общинските съветници

...
На първото си редовно заседание за 2022 г. общинските съветници
Коментари Харесай

Първа редовна сесия на ОБС-Банско за 2022 година

На първото си постоянно съвещание за 2022 година общинските съветници одобриха докладите на ръководителя на Общински съвет Костадин Загорчин за активността на Общинския съвет и неговите комисии и на кмета Иван Кадев за осъществяване на решенията на Общинския съвет.

Кметът Кадев рапортува също годишен доклад на Програмата за ръководство на Община Банско за мандат 2019-2023 година и доклад за положението на общинската благосъстоятелност и резултатите от нейното ръководство по типове и категории. Разгледана бе и Последваща оценка на осъществяването Общински проект за развиване за 2014 – 2020 година Направените рекомендации ще залегнат в Плана за интегрирано развиване на Община Банско за интервала 2021-2027 година (ПИРО-Банско)

На сесията бяха разисквани и утвърдени значими нормативни документи на локалната власт за настоящата година и в вероятност:

• Годишната стратегия за ръководство и предписание с парцелите благосъстоятелност на Община Банско за 2022г.

• Наредба за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинското имущество на Община Банско.

• План за отбрана от бедствия на Община Банско.

• Общинска стратегия за понижаване на риска от бедствия в Община Банско 2021-2025г.

• Годишен проект за прилагане на дървесина през 2022г. от общински горски територии, благосъстоятелност на Община Банско, предоставени за стопанисване на Търговско предприятие „ ДГС Места “.

• Годишен проект за паша и Правила на прилагане на мерите, пасищата и ливадите от Общинския аграрен фонд за 2022г. и отговорностите на Община Банско и на ползвателите за поддържане на мерите, пасищата и ливадите.

• Списък за отдаване чартърен за пет години на пасища, мери и ливади от ОПФ по реда на чл.37 “и “ от ЗСПЗЗ на притежатели или ползватели на животновъдни обекти с пасищни селскостопански животни, регистрирани в Интегралната осведомителна система на БАБХ.

Общинските съветници направиха актуализация на своя Правилник за организацията и активността на Оценка за съвместимост, неговите комисии и взаимоотношението му с Общинската администрация.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР