На първо четене със 134 гласа за, 90 въздържал се

...
Реклама / Ads
Frognews
0| 26|18.09.2023НОВИНИ

Избраният ад хок прокурор ще може да проверява не само главния прокурор, но и заместниците му

.
Източник: личен архив
Депутатите приеха поредните поправки в Закона за съдебната власт и наскоро приетите текстове за механизма за разследване на главния прокурор.

На първо четене със 134 гласа "за", 90 "въздържал се" и 31 "против" народните представители разписаха, че избраният ад хок прокурор ще може да проверява не само главния прокурор, но и сигнали срещу заместниците му.

 

До промените се стигна, след като за пореден път прокурорската колегия не назначи избраната Даниела Талева, която трябваше да провери сигнал срещу Борислав Сарафов, докато още беше заместник на Иван Гешев.

 

Това не се случи с мотив, че в Закона за съдебната власт липсва изричен текст, че може да се проверяват и сигнали срещу заместниците на обвинител номер едно.

 

По темата нямаше дебати и изказвания.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate nowVisaMastercardVisa-electronMaestroPayPalEpay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 1407|18.09.2023Вили Лилков: Очаквам от ГЕРБ кандидат, който едва ли ще може да предложи разумна промяна - на статуквото. 2| 2208|18.09.2023Кметът на Шабла за дрона с взривно устройство: Можеше да избухне в морето. 4| 3420|17.09.2023Приятелката на прокурорския син от Перник: Удряше ме по лицето, майка му ме прегърна, а той удари и нея. 51| 59929|17.09.2023Австрия категорична за България: Разширяването на Шенген може да стане при определени условия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
 
Коментари Харесай

Избраният ад хок прокурор ще може да проверява не само главния прокурор, но и заместниците му> -->Реклама / AdsТърси:Понеделник, 18 Септември 2023, 16:24 ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->#останивкъщи --> -->ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ -->НОВИНИГЛАСЪТ

На първо четене със 134 гласа " за ", 90 " въздържал се " и 31 " срещу " народните представители разписаха, че определеният пъкъл хок прокурор ще може да ревизира освен основния прокурор, само че и сигнали против заместниците му.

 

До измененията се стигна, откакто за следващ път прокурорската гилдия не назначи определената Даниела Талева, която трябваше да ревизира сигнал против Борислав Сарафов, до момента в който още беше заместител на Иван Гешев.

 

Това не се случи с претекст, че в Закона за правосъдната власт липсва експлицитен текст, че може да се ревизират и сигнали против заместниците на обвинител номер едно.

 

По тематиката нямаше диспути и изявления.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg