На първия учебен ще преобладава слънчево време над страната.След обяд

На първия учебен ще преобладава слънчево време над страната.След обяд ...

Слънчево и топло за 15 септември


На първия учебен ще преобладава слънчево време над страната.

След обяд над Източна България и планинските райони облачността временно ще се увеличи и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми.

Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса, за София 26, по Черноморието също 26, а в Северна и Южна България температурите ще достигнат 30-31 градуса. В четвъртък остава топло, без валежи, а температурите ще са отново между 25 и 30 градуса.

През предстоящите почивни дни започва понижение на температурите, което ще продължи и през седмицата от 20 до 26 септември. На 20 и 21 се очаква максималните температури да бъдат между 20 и 25 градуса, а в източните райони - под 20.

Предстои предимно значителна облачност, на места с валежи от дъжд, има вероятност в отделни райони да са и значителни. Задава се типично есенно време. На 22-и септември в 22 часа и 21 минути ще настъпи астрономическата есен.

До средата на третото десетдневие изгледите са времето да остане сравнително хладно, по-често предимно облачно. Ще има и валежи, временно интензивни към 23 и 24 септември. През втората половина от десетдневието вероятността за валежи намалява и изгледите са за повече слънчеви часове.

Дневните температури ще се повишат, но минималните ще се понижат. Тогава по високите полета на Западна България очакваме да се образуват първите слани.

Източник: btvnovinite.bg