На първата си визита зад границаС интензивна совалка до 16

...
На първата си визита зад границаС интензивна совалка до 16
Коментари Харесай

US президентът тръгва към Европа

На първата си аудиенция зад граница
С интензивна совалка до 16 юни

Американският президент Джо Байдън стартира тази седмица първата си публична аудиенция в чужбина откогато бе постави клетва като държавен глава на 20 януари 2020 година с интензивна интернационална совалка на територията на Европа.

Байдън и първата дама Джил ще дойдат във Англия в границите на деня, 9 юни, на военновъздушната база “Милденхол”, където ще бъде посрещнат от американски военнослужещи от контингента на Острова.

Визитата на американския президент на Албиона ще продължи със среща с премиера Борис Джонсън на 10 юни, преди президентът да се причисли към сътрудниците си от Г-7 за срещата на върха в графство Корноуол, планувано сред 11 и 13 юни. Преди да отпътуват от Англия, Байдън и брачната половинка му ще имат визита с кралица Елизабет II, след което ще се насочат към Брюксел за срещата върха на НАТО на 15 юни.

Зад кулисите на събитието се чака той да се види с турския президент Ердоган. Програмата на Байдън приключва в Женева с двустранна среща с съветския държавен глава Владимир Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР