На първата лична среща с руския президент Владимир Путин американският

...
На първата лична среща с руския президент Владимир Путин американският
Коментари Харесай

Тръмп настойчиво повдигал пред Путин въпроса за хакерите

На първата персонална среща с съветския президент Владимир Путин американският му сътрудник Доналд Тръмп упорито е повдигнал въпроса за съветската интервенция в президентските избори през 2016г., заяви държавният секретар Рекс Тилърсън.

" Те имаха доста стабилен и нескончаем диалог по този въпрос. Президентът нееднократно притиска президента Путин по отношение на съветската интервенция. Президентът Путин отхвърли да има сходна интервенция, както е правил и до момента ", сподели единственият представител на американската администрация, участвал на диалозите.

Те се състояха в доста стеснен кръг (от съветска страна бе единствено външният министър Сергей Лавров) и вместо планувани 30 минути продължиха 2 часа и 16 минути в коридорите на срещата на върха на Г-20 в Хамбург.
" Двамата водачи се съгласиха, че това е забележителна спънка пред напъните ни да подобрим руско-американските връзки, добави Тилърсън. Президентите са се разбрали да работят " за невмешателство във вътрешните работи на Съединени американски щати и нашия либерален развой, както и в други страни ".

Колегата му Лавров разгласи, че Путин и Тръмп са се договорили " в градивна атмосфера " за преустановяване на огъня в Югозападна Сирия, което ще стартира на 9 юли, неделя.

Двамата са се споразумели и да работят за споразумяване на рецесията в Украйна, като малко по-рано бе оповестено назначението в Съединени американски щати на специфичен координатор на американската политика по този въпрос. Това е някогашният поланик в НАТО Кърт Волкър, който ще посети Москва, добави Лавров.

Ракетната и нуклеарната стратегии на Северна Корея също са били измежду тематиките на диалозите, сподели още Тилърсън. Вашингтон ще продължи с натиска си над Пхенян, " а ние ще продължим тези полемики (с руснаците) и ще ги помолим да сторят повече - Русия има стопански връзки със Севера Корея ".

Не сме изгубили вяра, само че в случай че мирният напън не успее, няма да ни останат доста разновидности, добави първият посланик на Съединени американски щати. Кампанията за кротичък напън изисква премереното му увеличение, самообладание и оставяне на опция режимът (в Пхенян) да реагира на него ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР