На първа инстанция Софийският районен съд (СРС) освободи от наказателна

...
На първа инстанция Софийският районен съд (СРС) освободи от наказателна
Коментари Харесай

Срещу глоба от 3000 лева: Съдът освободи обвинения за побоя над кучето Мечо

На първа инстанция Софийският областен съд (СРС) освободи от наказателна отговорност обвинения Захари Шулев за побоя над кучето Мечо и му наложи санкция в размер от 3000 лева, както и да изплати 998 лева за разходи по делото. Това стана известно по време на делото през днешния ден в СРС. 
Според прокуратурата 37-годишният мъж показал особена свирепост към куче, като в интервала сред 23:45 часа на 23 октомври до 2:42 през нощта на идващия ден той удрял животното, като то получило рани и фрактури по краката. От държавното обвиняване показват, че действието е осъществено по изключително непосилен метод за животното и с особена свирепост. След направено чуване на обвинения прокуратурата се произнесе, че има всички доказателства, че Захари Шулев е направил закононарушението, за което е упрекнат, и изиска санкция в размер от 5000 лева. 
В хода на делото обвиненият беше представляван от длъжностен юрист, който показа тъжби за посягане против дома на Шулев, заради което той се опасява да се прибере. Пред съда Шулев сподели, че съжалява и че " това няма да се повтори в никакъв случай повече " и изиска право на втори късмет от съда. 
Решението на съда предстои на на обжалване в границите на 15- дневен период. 
Захари Шулев бе арестуван след оповестени в медиите и обществените мрежи клипове. Инцидентът стана на 24 октомври предходната година в кв. " Карпузица " в София. Обвинителният акт бе импортиран в края на февруари.
В края на октомври част от инициативния комитет, който бе основан след случая, се събира на митинг пред дома на Шулев. Организаторите оповестиха, че причина за недоволството им е фактът, че " Захари Шулев е на независимост и към този момент близо девет месеца се чака насрочване на дата за дело ".
Пред Софийския областен съд имаше протестиращи с плакати на кучето Мечо и надписи " палач " и " садист ". 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР