На парфюмите с феромони се приписва голяма сила - сексуалното

...
На парфюмите с феромони се приписва голяма сила - сексуалното
Коментари Харесай

Парфюми с феромони: Ефективни ли са те наистина

На парфюмите с феромони се приписва огромна мощ - половото привличане . Тази догадка датира от XX век, когато стартира да се приказва за предпочитание сред мъже и дами, подбудено от миризмата, идваща от тях.

Смята се, че ароматите с феромони могат да създадат по този начин, че хората да ви възприемат като по-привлекателни. Точно заради тази причина се оферират на пазара артикули с обещанието да ви създадат неустоими в очите на другите.

Но в действителност ли са толкоз ефикасни за отприщване на привлекателността?

Терминът " феромон " е от гръцки корен и значи " внасяне на неспокойствие " . Феромоните са естествени химикали, които излизат от тялото.

Въпреки че тези субстанции не издават миризма, се счита, че провокират реакции. Органът, който ги възприема, се нарича вомероназален и е виновен за идентифициране на субстанции, които предизвикват поведенчески промени в обществен, майчински и полов аспект.

Смята се, че естествената миризма, идваща от мъжкото тяло, както и потта и хормоните, биха създали дамите по-плодовити , контролират менструалния им цикъл или им оказват помощ при менопауза без толкоз доста признаци. В случая с женските феромони, те биха нараснали половото предпочитание. 

Ако погледнем рекламните изказвания за този вид аромати, се допуска, че те работят като мощен полов магнит. Има хора, които се доверяват на гения на тези артикули, само че има и такива, които слагат под въпрос способността на ароматите. 

Има 3 репродукции на човешки химикали, употребявани най-често в парфюмите:
Андростенон : свързва се с миризмата на урина и изпотяване. Произвежда се в тестисите и се счита, че предизвиква половата прелест. Андростенол:  присъства в мъжката пот, тъй че се допуска, че е вероятен човешки феромон, който може да повлияе на увеличението на половата възбуденост при дамите. Андростендион : жените го създават в яйчниците, а мъжете в тестисите. Това е субстанцията, обвързвана с идентифицирането на противоположния пол. Предполага се, че когато дамите овулират и мъжете възприемат този феромон, равнищата на тестостерон се покачват, което предизвиква доближаването.
Дебатът за достоверността на човешките феромони от ден на ден се разраства. Химическата формула на някои от тях към момента не е конкретизирана. С течение на годините научната надеждност на този артикул единствено понижава, макар обстоятелството, че първичната концепция продължава да доминира.

Истината към този момент е изцяло ясна - парфюмите с феромони не работят или най-малко не както е дадено . Най-новите проучвания демонстрират, че парфюмите с феромони нямат по-висок % на триумф, когато става дума за съблазняване, в сравнение с всеки различен мирис.

Има доказателства, че  феромоните работят за привличане на партньор в животинското царство, само че измежду хората не е допустимо да се потвърди, че работи по същия метод .

Въпреки всичко, постоянно един човек, ухаещ прелестно, ще бъде по-привлекателен за противоположния пол. От тази позиция един прекрасен парфюм се смята за добра инвестиция, даже чисто и просто, с цел да повишите личното си самочувствие.

Още от създателя:

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР