На откриването на Пловдив – Европейска столица на културата освен

...
На откриването на Пловдив – Европейска столица на културата освен
Коментари Харесай

Кметът Тотев проведе поредица срещи с делегации от чужбина, гостите са впечатлени!

" На откриването на Пловдив – Европейска столица на културата с изключение на хилядите хора, имаше над 1000 публични посетители “, това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев по време на работна среща с кмета на град Дрезден Дирк Хилберт.  Делегация от немския град пожела да беседва с пловдивския градоначалник, впечатлени от спектакъла, на който бяха очевидци нощес и с който публично започва планът Европейска столица на културата.

" 2 години подготвяхме програмата с над 360-те събития, а подборът беше на конкурентен принцип, с оценка от жури “, изясни Иван Тотев на гостите от град Дрезден, който също ще кандидатства за влиятелната купа Европейска столица на културата.

" Много от плановете, които завоюваха оценката на журито и са включени в програмата са интернационалните. Част от плановете са многогодишни. Това е нещо, което ни разграничава от другите европейски столици на културата, където участниците се посочат, а не се избират и това е нещо, което журито за Европейска столица на културата оцени доста позитивно “, добави кметът.

Дирк Хилберт остана сюрпризиран, откакто разбра, че са отправени предложения за присъединяване с разнообразни планове и към останалите 4 града на България, които стигнаха до финала на конкуренцията.

Кметът Иван Тотев не пропусна да означи, че през последните години е построена добре работеща мрежа от с сътрудници, както от градове предходни столици на културата, по този начин и от бъдещи претенденти като Скопие и Елефсина.

Освен с делегация от Дрезден кметът Иван Тотев организира работни среща за обмяна на опит и с делегации от италианския град Лука и гръцкия Ираклион. Всички те насочиха пожелания за сполучлива и незабравима година на Пловдив като Европейска столица на културата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР