На основание Регламент (ЕС) 2018/1806 на Европейския парламент и на

...
На основание Регламент (ЕС) 2018/1806 на Европейския парламент и на
Коментари Харесай

МВР със съобщение до украинските граждани, пристигащи в България

На съображение Регламент (ЕС) 2018/1806 на Европейския парламент и на Съвета жителите на Украйна имат право на безвизово влизане в Р. България и право на престояване 90-дневен престой в границите на всеки 6-месечен интервал в Република България.

Срокът може да бъде удължен по филантропични аргументи, свързани с изключителни условия.

Редът, по който украинските жители могат да се възползват от право на спомагателен престой на територията на страната ни, е избран в Правилника за използване на Закона за чужденците в Република България.

Украинските жители, които желаят да продължат безвизовия си престой в България, могат да подадат заявление в дирекция „ Миграция “ - Министерство на вътрешните работи или в браншове и групи „ Миграция “ при ОДМВР преди приключването на позволения период на престояване по силата на безвизовия режим. Бланка на заявката се получава на място или се попълня авансово, като се изтегля от Интернет страницата на дирекция „ Миграция “- Министерство на вътрешните работи.

Украинските жители от български генезис могат да получат позволение за дълготрайно или непрекъснато престояване в Република България, ако имат подписан трудов контракт с български шеф за период, по-дълъг от 6 месеца.

Гражданите на Украйна, които желаят да получат интернационална протекция (статут на емигрант или филантропичен статут), могат да подадат заявление в поделенията на Държавната организация за бежанците при Министерския съвет, като за град София е избран РПЦ-София на адрес ж.к. Овча купел 2, ул. „ Монтевидео “ № 21, както и пред органите на дирекция „ Миграция “-МВР, а също и пред отдел/сектори/групи „ Миграция “ при ОДМВР и пред органите на Главна дирекция „ Гранична полиция “-МВР.

За повече информация украинските жители биха могли да посетят дирекция „ Миграция “-МВР на адрес в град София, бул. „ Княгиня Мария Луиза “ № 48. В случай, че обитават отвън територията на град София, биха могли да посетят съответните сектор/група „ Миграция “ към Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи по местопребиваването им в страната.

На интернет страницата на дирекция „ Миграция “ могат да бъдат отправени спомагателни въпроси.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР