На основание чл. 127, ал. 1 от Закона за устройство

...
На основание чл. 127, ал. 1 от Закона за устройство
Коментари Харесай

Предстои обществено обсъждане на изменение на действащия Общ устройствен план на Община Русе

На съображение член 127, алинея 1 от Закона за устройство на територията, Община Русе кани всички заинтригувани физически и юридически лица на проведеното публично разискване за изменение на настоящия Общ организационен проект на Община Русе /ОУПО Русе/, утвърден с Решение № 304, признато с Протокол № 14 от 19.11.2022 година на Общински съвет – Русе.  

Предмет на изменението е единствено допълнението на Правилата и нормативите за използването на ОУПО Русе и съобразяването му с новостите в настоящото законодателство, отнасящо се до основаването на индустриални паркове и обособяването им в зони за застрояване с устройствени индикатори за „ Високотехнологична индустриална зона ” (Пс).

Във връзка с условието на нормативната уредба, публичното разискване за изменението на ОУПО Русе ще се организира на 24.10.2022 година от 16.00 до 19.00 ч. в Пленарна зала на Община Русе, с адрес: гр. Русе, пл. „ Свобода ” № 6.

Възложител на изменението на ОУПО Русе е Община Русе, с лица за контакти: арх. Иван Ениманев – Главен проектант на Община Русе, инж. Пенка Ангелова и арх. Петя Проданова от отдел „ Устройствени проекти и кадастър ”.

За изменението е обещано позволение от Общински съвет – Русе с Решение № 1015, признато с Протокол № 36/14.07.2022 година

Становища и отзиви по изменението на ОУПО Русе могат да се подават в осведомителния център на Община Русе и на електронна поща , както и по време на срещата за публично разискване.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР