На основа на сегашния план РИОСВ – София вероятно няма

...
На основа на сегашния план РИОСВ – София вероятно няма
Коментари Харесай

Mинистърът на околната среда: Държавата беше добре подготвена за обилния сняг

На основа на настоящия проект Регионална инспекция за опазване на околната среда – София евентуално няма да даде позволение за Драгалевския въжен превоз, сподели министърът на околната среда и водите Юлиян Попов в предаването „ Защо, господин министър “ по бТВ. На 29 ноември Върховният административен съд удостовери, че би трябвало да се извърши ремонт на въжен превоз „ Драгалевц от „ Въжени линии " ЕАД, а концесионерът „ Витоша ски “ прикани кмета Васил Терзиев да предприеме съответни стъпкиза решаването на казуса със оборудванията на Витоша.

Министър Попов уточни, че концесионерът желае да строи лифта с разнообразни стъпки на пилоните, които обаче не могат да се изместят поради множеството ограничавания в естествения парк. Той беше безапелационен, че целият проект за Витоша би трябвало да се премисли и то доста бързо. „ Няма да стане за тази зима сигурно, няма да стане и за идната “, изрази мнение министърът и се разгласи за решение на въпроса с проекта „ коренно “ и с „ фундаментално нов метод “.

По повод абраната за остарели коли в центъра на София, която влезе в действие от 1 декември Юлиан Попов разясни, че всяка сходна система постоянно се вкарва на стъпки и с интервал, в който хората да не бъдат глобявани. По думите му тази мярка няма да реши казуса със замърсяването на въздуха, само че „ ще способства малко “. „ В България досега тази година няма град, който е превишил допустимите правила по европейските стандарти “, съобщи министърът на околната среда.

Според него страната е била добре готова за изобилния сняг, само че обстановката е била рискова. 

„ Винаги, когато падне огромен сняг, той не може да бъде изчистен незабавно “, разяснява министърът и добави, че падналият сняг е бил доста тежък, а в композиция с „ невиждан “ мощен вятър в ниските елементи на страната са се образували огромни преспи. По думите на Попов нашата инфраструктура не е съответна на българския климат подобен, какъвто е, а още по-малко е съответна на климата, какъвто чакаме да стане. Приготвяме се, имаме няколко тактики, които се осъществят, добави министърът. 

По мотив думите на водача на ГЕРБ Бойко Борисов от през днешния ден в Сливен, който дефинира ръководството като „ паянтова сглобка, Юлиян Попов разяснява: „ Едно нещо е държавното управление, друго нещо е политическата сделка “. По думите му политическата сделка непрестанно подхваща някакви метафори, „ дали е сглобка, дали е плетка, дали е паянтова “. За себе си министърът я дефинира като динамична. 

Ние не решаваме бъдещето на нашия кабинет вътре в кабинета, съобщи още Попов. Според него кабинетът работи доста добре и всички са се събрали да свършат колкото се може по-бързо и колкото се може по-смислена работа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР