На около 850 000 души в югозападната част на Япония

...
На около 850 000 души в югозападната част на Япония
Коментари Харесай

Евакуират близо милион души заради порои и наводнения в Япония

На към 850 000 души в югозападната част на Япония им е било предложено от управляващите да изоставен домовете си и да се реалокират в евакуационни центрове поради поройните дъждове в района, оповестява японската държавна телевизия NHK, представена от " Ройтерс ".

Засегнати са префектурите Нагасаки, Сага и Фукуока, където в редица региони има заплаха от преливане на реки и свлачища . Евакуационните центрове се намират в административни здания и учебни заведения.

Според метеорологичните прогнози през днешния ден над Югозападна Япония ще падне голямо количество дъжд . Към момента най-тежко е ситуацията в Сага, където улиците на някои градове са под вода. Тази заран там почина мъж, чийто автомобил бил отвеян в река, до момента в който е бил зад кормилото. Друг мъж е умрял във Фукуока.

Проливните дъждове нарушиха и транспортните връзки: в Нагасаки, Сага и Фукуока е анулирано придвижването на влаковете по редица направления, затворени са и сектори от автомагистрали . В някои региони на северната част на остров Кюшу валят поройни дъждове, каквито се случват един път на няколко десетилетия.

Японската метеорологична работа разгласи най-високата пета степен на заплаха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР