На официално посещение във ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий” е делегация

...
На официално посещение във ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий” е делегация
Коментари Харесай

Център за трансгранични правни изследвания създават ВТУ и Белгородският университет

На публично посещаване във ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий” е делегация от Белгородския държавен народен проучвателен университет, водена от неговия ректор проф. Олег Николаевич Полухин. В делегацията са включени деканът на Юридическия факултет на Белгородския университет проф. Евгений Тонков, проф. Елена Сафронова, учител в същия факултет, както и трима студенти, вокални реализатори.

Двата университета имат сполучлив контракт за съдействие, който планува продан на студенти и преподаватели, участия в интернационалните прояви и взаимни планове. И сега четирима студенти от Юридическия факултет на Белгородския университет са на образование във Великотърновския университет.

В програмата на гостите бе планувана работна среща на ректорите проф. доктор Христо Бонджолов и проф. Олег Николаевич Полухин, на която беше разисквано бъдещото съдействие, сключване на документи по Еразъм +, както и съглашение за основаване на Център за трансгранични правни проучвания.

В зала „ Европа “ се организира кръгла маса, отдадена на 140-годишнината от Освобождението на България от османско господство и приемане на Търновската конституция, в която присъединяване вземат представителите на Белгородския университет и близо 30 преподаватели и докторанти от Юридическия и Историческия факултет на Великотърновския университет.

Приветствия и отчети изнесоха ректорите на двата университета и деканите на Юридическите факултети. Студентите, които са включени в формалната делегация, показаха концерт от известни съветски национални песни и романси.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР