На официалната церемония по откриването присъства командирът на Военновъздушните сили

...
На официалната церемония по откриването присъства командирът на Военновъздушните сили
Коментари Харесай

Фучат В Момента! Чужди Изтребители Летят Над Българска Територия! Започна Се, Вече Има

На формалната гала по откриването участва командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков. В своето одобрение той поздрави полските участници с сполучливото им пребазиране в България и акцентира огромното значение на учението за формированията от състава на българските Военновъздушни сили.

В взаимната подготовка вземат участие три самолета МиГ-29 от състава на полските Военновъздушни сили, които през вчерашния ден кацнаха в авиобаза Граф Игнатиево. От българска страна в летателната подготовка вземат участие самолети МиГ-29 и наземни средства за противовъздушна защита от състава на Военновъздушните сили. Самолети EF-2000 “Typhoon ” на италианските Военновъздушни сили ще се включат също в осъществяването на летателните задания.

„ Съвместните подготвителни дейности са изключително значими за повишение на учебно-бойната подготовка, а това е резултатът, който ние търсим, както и непрестанно рационализиране в осъществяването на задачата Air Policing “, сподели командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков и увери, че от българска страна, като хазаин, ще бъде обезпечена най-хубавата поддръжка за осъществяване на трениривъчните полети на полските, италианските и българските екипажи. Това е третата подред подготовка с полските Военновъздушни сили.

Началото на взаимната летателна активност стартира през есента на 2015 година в авиобаза Граф Игнатиево. През юни 2016 година български екипажи се пребазираха в авиобаза Малборк, Република Полша, за присъединяване в многонационалното обучение „ Анаконда “. Провеждането на взаимните подготвителни задачи са в полза на оперативната съгласуемост сред екипажите за присъединяване в интервенции под егидата на НАТО.
Tags: изтребителибългариялетятbradva.bg
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР