На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени

...
На официална церемония в Пловдив за четвърти път бяха раздени
Коментари Харесай

16 технологични Оскари за иновации, високи технологии и аутсорсинг бяха връчени на SEE ITS Summit

На публична гала в Пловдив за четвърти път бяха раздени премиите за достижения в нововъведенията, високите технологии и аутсорсинга на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).
Технологичните Оскари бяха кулминационната точка в първия районен конгрес за Югоизточна Европа на компании от софтуерния бранш и бранша на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност - SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT.
В него присъединяване взеха над 300 водачи от софтуерния бранш, над 30 интернационалните лектори и представители на централната и локалната администрация, с цел да обсъдят бъдещето на промишлеността и дефинират устойчивите бизнес модели в района на Югоизточна Европа.
Наградата за Стартъп на годината завоюва Cargotec Bulgaria. Финландската компания Cargotec сътвори първия си световен център за бизнес услуги в Централна и Източна Европа (CBS) в София. Наградата беше връчена от кмета на Пловдив господин Иван Тотев, който от своя страна получи специфичната премия за сполучливото развиването на цялата екосистема в региона на нововъведенията, технологиите и аутсорсинга.
„ Пловдив е град, който от години целеустремено и поредно поддържа развиването на този бранш. Дългогодишното ни партньорство с Българска аутсорсинг асоциация и БАСКОМ ни стимулира да превърнем Пловдив в бизнес насочен град с фокус върху образованието и подобряването на средата на живот. Усилията ни са в посока прекъсване на процеса на приключване на младежите от града, което не може да се случи без съществуването на съответните работни места, които тъкмо това партньорство прави факт. ", разяснява Иван Тотев.
„ Работим в близко партньорство с университети, учебни заведения, компании и локална власт и по този метод създадохме екосистема, която пораства с динамични темпове ", сподели г-н- Ивайло Славов, ръководител на УС на Българска аутсорсинг асоциация. „ Мисленето ни към този момент е световно и ние гледаме на конкурентната среда като Югоизточна Европа против останалия свят, а не просто на България против останалия свят. Нашият район става все по-силен във връзка с развиването на стопанска система на знанието и нововъведенията и това се дължи точно на градове като София и Пловдив. ".
„ Бъдещето е в привличането на индустриални производства, само че значим е преходът от промишлености, зависещи от хората към промишлености, зависещи от знанието. България е освен водач и главен хъб в района, само че и е в помощ на другите страни да построяват платформи за напредък. ", добави господин Георги Брашнаров, член на УС на БАСКОМ при награждаването.
Experian България бе оповестена за най-хубав шеф в софтуерния бранш за 2019 година Наградата бе извоювана за извънредно ръководство на хората, най-важния актив на всяка компания. Experian получиха премията и за най-хубав научно-развоен (R&D) център, както и за компания с най-хубава обществено виновна политика, като единствено за последната година в доброволческите начинания са се присъединили над 750 чиновници с повече от 4600 часа непринуден труд. При тях отиде и премията за софтуерна бизнес постройка на 2019 година, за новия им офис, в който компанията се нанесе тази година.
Статуетката за най-иновативното работно място на годината бе връчена на Bulpros.
Наградата в категория Иновации в технологиите спечили Cobuilder International за основаването на интегрирана платформа за репозиционирането на всички артикули и решения на компанията.
За IT план на 2019 година бе наградена Dreamix за създадения софтуеър за най-бързо разрастващата се и към този момент втората по величина компания в света за полети с частни самолети Vistajet.
Наградата за IT артикул на годината бе присъдена на софтуерната компания Imperia Online за основаването на извънредно сполучливата им играта Kingdoms Online.
Междунардното жури дефинира за победител в категорията нововъведения в бизнес процесите и интервенциите SoftServe България, за създаденото от тях решение Abiliton Metrics Solution, сплотяващо данните от разнообразни източници в една платформа и даващо статистическа и графична информация за всички процеси.
Наградата в категория Център за споделени услуги на 2019 година бе присъдена на Cargill. В центъра работят над 1000 експерти, които на повече от 15 езика ръководят интернационалните бизнес процеси на Cargill и оферират необятно портфолио от висококачествени услуги с добавена стойност в Европа, Близкия изток и Африка в областта на финансите, превоза и логистиката, стратегическото доставяне и доставки, както и ръководството на човешки запаси.
За Доставчик на аутсорсинг услуги на 2019 година бе оповестена Modis България, поради високата добавена бизнес стойност, която доставя на клиентите си, налагането на положителни практики и подпомагането на устойчивия растеж на целия аутсорсинг бранш у нас.
ScaleFocus сграбчи наградата за софтуерна компания на 2019 година за разработваните артикули в областа на цифровата промяна, разбора на данни и облачните услуги, които доставят на клиенти по целия свят.
Наградата за Най-забележителното съдействие сред образованието и бизнеса през 2019 бе връчена на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в Бургас, която отвори порти предходната година. Училището е част от пилотен план, осъществен от община Бургас и е образец за ефикасен модел на дуално образование в страната. Партньори в самодейността са 7 от водещите софтуерни и аутсорсинг компании в страната, а също по този начин и всички браншови организации в бранша.

Бургас получи и втора премия в категорията „ Най-бързо разрастващ се софтуерен град ", която се дефинира посредством гласоподаване от членовете на БАА и БАСКОМ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР