На официална церемония в Гербовата зала на президентството държавният глава

...
На официална церемония в Гербовата зала на президентството държавният глава
Коментари Харесай

Радев: Съзидателният ум и дух не могат да бъдат спрени от граници и кризи

На публична гала в Гербовата зала на президентството президентът Румен Радев удостои с ордени изтъкнати българи за значимите им заслуги в региона на културата и изкуството. Президентът връчи ордени " Св. Св. Кирил и Методий " - огърлие на проф. доктор Елена Кутева-Тъпкова, Мая Вапцарова и Татяна Сърбинска.

Ордени " Св. Св. Кирил и Методий " първа степен получиха журналистът и странник Симеон Идакиев, както и Ваня Грашкина-Минчева, изпълнителен шеф на Националния център за информация и документи.

Орден " Св. Св. Кирил и Методий " първа степен получи и Христо Димитров за огромните му заслуги в региона на културата и изкуството, както и за популяризирането на българските обичаи и фолклор.

В словото си президентът Румен Радев се обърна към наградените и съобщи, че те не престават със забележителна сила да утвърждават идеали във времена на технологии и веществен порив. Вие творите и вдъхновявате към творчество в интервал на съвсем парализирани културни подиуми, похвали президентът наградените.

Вие възпитахте в този дух многохилядна аудитория, вашите възпитаници и почитатели, утвърждавате идеали във времена на технологии. Давате ни морална мощ и вяра, че съзидателният разум и дух не могат да бъдат спрени от граници и рецесии , акцентира Румен Радев.

Държавният глава им благодари, че не престават да разкриват неизчерпаемото благосъстояние на българските нематериалност и просвета. " С вашата високо благородна задача вие запалвате нашите сънародници и чужденци в хубостта на българските обичаи и духовности. Желая ви още повече креативен триумфи и да се множат вашите почитатели. На добър час ", приключи речта си президентът Радев.

От името на наградените Елена Кутева-Тъпкова съобщи, че всеки човек се радва, когато оценят неговите труд и старания. Мисля, че всички от нас са щастливи и горди, че получаваме това високо отличие, което носи имената на Кирил и Методий, настойниците на Европа. Всеки от нас се старае в своята област да способства за духовността на България и изобщо за духовността, означи тя.

Нашите старания способстват за съществуването на България, тъй като една страна, в която няма нематериалност, е обречена на крах, сподели още Кутева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР