На официална онлайн церемония Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ)

...
На официална онлайн церемония Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ)
Коментари Харесай

НАП с поредна награда на БАИТ

На публична онлайн гала Българската асоциация за осведомителни технологии (БАИТ) отличи плана на Национална организация за приходите - „ Надграждане на главните системи на Национална агенция за приходите за даване на данни и услуги към вътрешни и външни системи “. Той е сбъднат с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд и осъществен от „ Мусала Софт “ АД.

Проектът на приходната организация, насочен към потребителите, бе избран за най-хубав в категория „ Публична администрация “, като тази година за премиите на БАИТ се съревноваваха 94 участници в общо 7 категории.

В рамките на плана на Национална агенция за приходите бе построен напълно нов Портал за електронни услуги на приходната организация, в който потребителите могат да се възползват от над 160 е-услуги. Надградени са главните осведомителни системи в Национална агенция за приходите, предоставящи електронни услуги, както и регистъра на отговорностите и регистъра на задължените лица в Национална агенция за приходите, като е основана опция за продан на регистрационни и транзакционни данни по електронен път във тип на вътрешно административни електронни услуги. До информацията имат достъп физическите и юридическите лица, които могат в действително време, след сполучлива електронна идентификация, да получават информация за подадените документи и отговорностите си към Национална агенция за приходите, както и да платят онлайн. С реализирането на този план на приходната организация става по-лесен обменът на информация както сред вътрешните системи на Национална агенция за приходите, по този начин и със системи на национално и трансгранично равнище. Той е още една стъпка в непрекъснатото възстановяване на качеството и бързодействието при даването на административни услуги на физическите и юридическите лица от Агенцията.

„ С надграждането на главните системи на Национална агенция за приходите, администрацията продължи да поддържа непоклатимост на приходите и да покачва равнищата на съблюдаване на отговорностите, усъвършенства бизнес средата и реализира гласност и бистрота на работата си. Проектът е ориентиран към жителите и бизнеса, други администрации и сътрудници, както и към чиновниците на Агенцията “, уточни Петър Кантарев, изпълнителен шеф на АПИС, до момента в който обявяваше спечелилия в категорията.

Наградата беше призната от заместител изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Милена Кръстанова, която благодари на екипа на приходната организация, положил неуморни и непрестанни старания за реализацията на една концепция в интерес на клиентите и сътрудниците на Национална агенция за приходите.

„ Спечелването на премията в бранш „ Публична администрация “ за нас има голямо значение, защото ние постоянно сме работили да създадем декларирането и заплащането на налози и осигурителни вноски по-лесно и бързо. Тя е още по-ценна, тъй като се случва във време, в което всички бяхме изправени пред провокациите, наложени от Ковид рецесията, все пак ние успяхме да осъществяваме сполучливо плана “, сподели Милена Кръстанова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР