На Общото събрание на ТУ – Варна, провело се на

...
На Общото събрание на ТУ – Варна, провело се на
Коментари Харесай

Проф. д-р Драгомир Пламенов е новият Ректор на ТУ – Варна

На Общото заседание на ТУ – Варна, провело се на 26 юни 2023 година, академичната общественост от преподаватели, представители на студентите, докторантите и администрацията избра новия ректор на висшето учебно заведение с мандат 2023-2027 година – проф. доктор Драгомир Пламенов.

Новият ректор завоюва изборите с болшинство от 96 гласа. Другият претендент доцент доктор инж. Сергей Белчев получи 72 гласа.

До момента проф. Пламенов заемаше длъжността началник на катедра „ Растениевъдство “ в Машинно-технологичен факултет “ на ТУ – Варна. Встъпва в мандата си на 47 години. Възпитаник е на Технически университет – Варна и е магистър по право и магистър по екология, с над 20 годишен преподавателски и теоретичен опит в региона на аграрните и екологичните науки и законодателство.

Той показа пред академичната общественост детайлно мандатната си стратегия с акцент върху транспарантно, групово ръководство и показа, че за начинанията в живота си се въодушевява от латинската поговорка: „ Non sibi, sed omnibus — Не за себе си, а за всички “.

За ръководител и зам.-председател на Общото заседание с мандат 2023-2027 година бяха определени надлежно проф. доктор инж. Розалина Димова и доцент доктор Тихомир Доврамаджиев.

Членовете на Общото заседание гласоподаваха и за груповите органи на ръководство – Академичен съвет и Контролен съвет и резултатите ще бъдат оповестени скоро.

Изборите се организираха посредством скрито гласоподаване, според условията на Правилника за осъществяване на изборните процедури в ТУ-Варна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР