На Общо събрание доц. д-р Атанас Георгиев беше избран единодушно

...
На Общо събрание доц. д-р Атанас Георгиев беше избран единодушно
Коментари Харесай

Доц. д-р Атанас Георгиев е преизбран за декан на Стопанския факултет на Софийския университет

На Общо заседание доцент доктор Атанас Георгиев беше определен единомислещо от 54 делегати за втори мандат като декан на Стопанския факултет на Софийския университет " Св. Климент Охридски ", заяви пресцентърът на висшето учебно заведение. 

Доц. доктор Атанас Георгиев беше единствен претендент за декан в отчетно-изборното заседание на факултета. В своя доклад пред Общото заседание доцент Георгиев означи, че триумфите, регистрирани в отчета за мандата 2019-2023 година, са дело на цялата общественост на Стопанския факултет, означават от СУ.

Доц. доктор Атанас Георгиев е ученик на Стопанския факултет, като приключва поредно бакалавърска степен ( " Икономика ", 2004 г.), магистърски степени ( " Финанси и банково дело " и " Енергийна стопанска система и мениджмънт " - 2007 година и 2008 г.) и докторска степен - с дисертация на тематика " Институционалната самостоятелност на националния енергиен регулатор в България " - през 2016 година Като студент, доцент Георгиев е председателствал студентската организация " Бизнес клуб - СУ " Св. Климент Охридски " в Стопанския факултет, а след това е бил и ръководител на УС в Сдружението на приключилите Стопанския факултет (FEBA Alumni Club).

От 2005 година преподава като хоноруван, а от 2007 година - като щатен помощник в Катедрата " Икономика и ръководство по браншове ", където е поредно теоретичен секретар, шеф на магистърската стратегия " Енергийни пазари и услуги " и началник на катедра (от 2018 година досега). Научните му ползи са в региона на енергийната стопанска система и регулирането на ютилити услуги. Автор е на две книги и над 40 научни изявления, както и е теоретичен началник на над 70 магистърски тези в тази област. През 2019 година е определен за декан на Стопанския факултет и за член на Академичния съвет.

Доц. Георгиев е посетил и редица специализации във водещи институции: LEAP стратегия в Babson College (Бостън, САЩ), IVLP/Global Energy Security на Държавния департамент на Съединени американски щати (DC, NY, OK, CA, WA), Generation Next на Россотрудничество, курсове по " Ценообразуване " и " Бенчмаркинг " в Public Utility Research Center (University of Florida, САЩ), енергийна школа в Azerbaijan Diplomatic Academy, енергийно право във Florence School of Regulation (European University Institute - Италия), както и образование по енергийна сигурност в Masaryk University (Чехия) и други.

Преподава и като посетител преподавател в курсовете по енергийна дипломация на Дипломатическия институт към министъра на външните работи на България. Бил е и посетител преподавател в редица университети, измежду които University of Cologne (Германия), девет университета в Украйна по план на Дипломатическия институт и University of Sarajevo (Босна и Херцеговина).

Координатор и началник е на няколко научни и просветителни плана, осъществени в Стопанския факултет в партньорство с други организации (туининг план SCHOLARNET по стратегия " Европейски научни мрежи ", JRC-финансиран план, ДАСУН - финансиран от Европейски структурни фондове и други). Участва в осъществяването на академични планове, финансирани от Европейска комисия: Transform4Europe, INNOAIR, COP21:RIPPLES и други.

Доц. Георгиев взе участие в ръководството на редица организации: член е на УС в Националния комитет на България в Световния енергиен съвет; член е на УС в промишлен клъстер " Електромобили " ; заместник-председател е на Управляващия ръб в Съвета по нововъведения, цифровизация и нови технологии при Българската търговско-промишлена палата; член е на Контролния съвет във фондация ФЕБ. Представлява Софийския университет в Leadership Council на UN SDSN Black Sea. От декември 2022 година е определен за самостоятелен член на Надзорния съвет в " УниКредит Булбанк " АД, след утвърждение от банковия контрол на ЕЦБ и Българска народна банка.

Членува в интернационалните и национални организации, като International Association for Energy Economics, International Facility Management Association, Асоциация на българските водачи и бизнесмени (ABLE), и други.

Извън университета, доцент Георгиев е работил и като съветник по преструктуриране в енергетиката в Юкономикс (2005-2009 г.) и в " Пъблик сървисис " (от 2010 година досега). Част е от екипа на контролиращия шеф по делото в Европейска комисия - Групово дело Конкуренция AT.39767 BEH Electricity (2016-2021 г.). Издател и основен редактор е на профилираните издания " Ютилитис " и " Фасилитис ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР