На няколко пъти отказах предложения да стана спортен министър, разкри

...
На няколко пъти отказах предложения да стана спортен министър, разкри
Коментари Харесай

Ти да видиш, предлагали на Бала да стане спортен министър

На няколко пъти отхвърлих оферти да стана състезателен министър, разкри в предаването " Тази неделя " по " бТВ " легендата на българския футбол Красимир Балъков.

Според търновлията, Българският футболен съюз, колкото и да желае, не може самичък да направи измененията, от които се нуждае най-обичаният спорт, с цел да вървим напред. Нужна е и солидна помощ от страната в тази тенденция.

" Напоследък не съм в медийното пространство, тъй като взех решение да се покрия и да си умря. Негативизмът в българския футбол ми пристигна допълнително. Разочарован съм, че не се случи това, което желаех да направя ", изясни героят от САЩ`94. 

" В момента извозвам повече време в България. Това е родината ми, тук се усещам доста добре. Често отскоквам до Германия и Португалия. Отпочинал съм и съм подготвен за идващото предизвикателство, само че за момента нямам изясненост. Завърших някои персонални планове в Германия. Готов съм в този момент още веднъж да потегли към треньорството или да бъдат състезателен шеф. Предлагано ми е да бъда министър на спорта, само че моят път е различен и постоянно съм отказвал.

За да има конкурентна среда във футбола, сме подвластни от бюджетите на клубовете. Има такива с положителни бюджети, само че са доста малко, и по тази причина няма конкуренция в шампионата ", разяснява някогашният полузащитник.

Той направи съпоставяне сред своето потомство и сегашните младежи. " И в този момент имаме млади и надарени футболисти, само че равнището на конкуренцията е доста ниско и по тази причина не могат да израснат като футболисти. При нас, през 94-а имахме правила, школи, бързо излязохме в чужбина, а в този момент младите не могат да излязат на открито. Отиват да играят в Румъния, Русия и Турция. "

" Животът се промени доста. Преди изискванията бяха доста по-различни. В последните 20 години технологията навлезе мощно във футболния бизнес, а ние останахме доста обратно и като инфраструктура, и като софтуерно развиване. За да се промени това нещо, би трябвало голяма поддръжка от страната. Никой не може да ме убеди, че БФС може да направи смяната самичък ", безапелационен е той.

" Футболът е обществен артикул. Ако не инвестираш в него, младото потомство ще бъде доста по-недоволно. Не може с изработката на едно осветяване да споделяме, че оказваме помощ на футбола. "

Балъков разяснява и назначението на дъщерята на Христо Стоичков - Михаела, за шеф в Професионалната футболна лига: " Помислих, че не е допустимо, само че ще бъде забавно. Фамилия Стоичкови са дейни хора, обичат да има промени, да се работи в името на българския футбол, а това значи, че ще бъде забавно ", добави той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР