На няколко километра от границата и руските военни сили, президентът

...
На няколко километра от границата и руските военни сили, президентът
Коментари Харесай

На ръба на войната: Специалните пратеници на bTV разказват от Донецка област


На няколко километра от границата и съветските военни сили, президентът Володимир Зеленски през днешния ден е в Донецка област за деня на националното единение. Специалните пратеници на bTV Десислава Ризова и Петър Джанаваров се срещнаха с жителите на Славянск – градът, който първи е обсаден през 2014 година Днес обстановката там е спокойна, само че локалните поданици споделят, че за 8 години са привикнали и с напрежението, и с войната и с разрушенията.

Преди 8 години Славянск е първият град, където се водят боеве на територията на Донецка област. Валерий Гармиш тогава не допуска, че ще стане публицист и че стартира война.

„ Жителите на Донбас и Славянск не желаеме това, само че знаем какво можем да чакаме. Вече сме го претърпели през 2014 година Това е мъчително и ужасно, само че към този момент сме го виждали. На 150 метра сме от мястото, където стартира войната. Аз бях на първия ред “, описа той пред bTV.

Тогава Виктория Повержук още е в студентския вестник и е единствено на 21 години.

„ Не се опасявах за себе си, само че не можехме да се ориентираме какво става. Тогавашният ни основен редактор сподели, че стартира война и ние не му повярвахме. Оказа се прав “, добави тя.

Днес офисът на Валери и Виктория се намира подземен. Казват, че по този начин работата протича по-спокойно.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР