На нови лекции в Академията на МВР с изпит накрая

...
На нови лекции в Академията на МВР с изпит накрая
Коментари Харесай

Рашков връща полицаи на лекции след ареста на ученици на Паметника на съветската армия

На нови лекции в Академията на Министерство на вътрешните работи с изпит най-после и наказания при неуспех ще отидат столични служители на реда след задържането на трима десетокласници в София за надписа Save Ukraine на Паметника на руската войска. Случаят е от края на предходната седмица, като вътрешният министър Бойко Рашков сподели пред отрасловата парламентарна комисия, че е „ изумен “ от непознаването на закона от страна на униформените, оповестяват от bTV. По случая тече инспекция.

„ Прокуратурата е била известена на идващия ден. Едно дете е преспало в килия в районното. (…) Според Наказателен кодекс, в случай че действието не съставлява огромна социална заплаха, прокурорът може да приключи досъдебното произвеждане и лицата да дават отговор по Указа за битка с дребното безчинство, без да се занимава Прокуратурата. Оказва се, че това не е направено. Защо служителите на реда не са постъпили като родители? Сега ще се търси отговорност от чиновниците, това е нетърпимо “, акцентира Рашков.

И добави: " Сега АМВР може би към 15-ина дни ще се занимава с тях, подготвили сме проект, лекции – от събота, да не почваме от на следващия ден - народен празник ". Той означи, че в случай че дирекциите в страната имат по 40-60% разкриваемост на закононарушенията, то в столицата са едвам 35%: „ Нещото, което споделих през днешния ден на управлението на Столична дирекция на вътрешните работи, е, че в случай че отношение на този развой се стараехме даже да намерим удобните оправдания за какво е по този начин (…) то в този момент това, което стана през днешния ден, което персонално установявах, че те очевидно не познават Наказателен кодекс, Наказателно-процесуален кодекс и ЗМВР, е много отчайващо “.

По думите му в полицията „ има обвързаности сред чиновници на Министерство на вътрешните работи и външни фактори – в това число и политически, което е неприемливо за едно такова ведомство “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР