На нова, модерна и безопасна детска площадка ще се радват

...
На нова, модерна и безопасна детска площадка ще се радват
Коментари Харесай

Откриха нова детска площадка откриха в “Княжево”

На нова, съвременна и безвредна детска площадка ще се радват малчугани и родителите им в кв. Княжево на регион Витоша. Придобивката бе открита през днешния ден публично. Тя се намира в горичката на колелото на трамвай №5. И преди е имало място за децата, само че беше мръсно и запустяло. Сега на това място е цветно, чисто и още през днешния ден се чуваха радостни детски гласове. Обновената е част от огромен ремонт на 4.6 дка за 550 000 лева, където са осъществени разнообразни строителни действия. Резултатът от него са не една, а две детски площадки по над 120 кв. м повърхност, написа Столица.бг

Районът е с нова настилка от бетонов паваж в два цвята, на към 1.300 дка. Има ново осветяване, 42 пейки и 4 перголи. В зелените площи има поливна система, засадени са още дървета, шубраци и цветя. Гражданите обаче ще са най-доволни от възобновяване на двете чешми, които са наоколо. Едната е изворна, а другата с минерална вода.

Освен обновяването на ремонта на мястото е сложена мемориална плоча на алпиниста Боян Петров. Много постоянно от това място той е тръгвал към планината за следващата си подготовка. Изграждането и обновяването на детските площадки ще е приоритет за Столична община. За идната година се чака броят на новите места за развлечение на децата да са общо 126 във всички региони на София. За задачата са планувани 5 млн. лева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР