На нов куриоз, свързан с украинските бежанци у нас, ще

...
На нов куриоз, свързан с украинските бежанци у нас, ще
Коментари Харесай

Предупредиха украинците: Ако чуете сирени на 2 юни, не се страхувайте! Русия не е нападнала България

На нов куриоз, обвързван с украинските бежанци у нас, ще се натъкнем скоро. След няколко дни е 2 юни - Денят на Ботев и на починалите за свободата и независимостта на България, а тогава по традиция ще има писък на сирени. По-будните хора в другите администрации у нас взеха решение да предупредят украинците, които към този момент задоволително са наплашени от войната с Русия, и ги предизвестиха, научи Lupa.bg.

В най-различни групи Телеграм - приложението, което най-често употребяват украинските бежанци, завряха с информации и мнения, предупреждавайки, че на 2 юни в 12 часа, ще чуят сирени.

„ Най-важното е да не се плашите! Това не значи, че Русия е нападнала България. Бъдете спокойни! Това е традиция, с която българите почитат националния си воин Христо Ботев. Звукът ще се чува единствено минута. Ако ви подухва кошмарни мемоари, просто си сложете слушалките и пуснете обичаната ария в 11:59 часа “, поучават доброволците.

Разбира се, хилядите бежанци у нас, ситуирани най-вече по родното Черноморие, благодариха за предизвестието.

„ Трябва да вземем ограничения за децата си! Те се разсънват по полунощ, опасяват се от този тон, тъй като го свързват с бомби, бягство и евакуация. Да им създадем групови занимания, да пеят и да се забавляват в този час “, оферират майки, които са обезпокоени за малчуганите си.

От тази неделя стартира разселването на украинските бежанци от хотелите по родното Черноморие. Над 45 000 души би трябвало да се изнесат от комплексите, в които живяха през последните месеци, и да се настанят в държавни бази или частни квартири.

Доста от бежанците ще останат в Бургаска област - или на свободен наем, или в някои хотел, който е подготвен да ги одобри против 15 лв. дневно.
ТЕМА преди 1 час 651 преди 4 часа 1116 преди 4 часа 3073
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР