На ниво ЕС за пръв път има координация на общи

...
На ниво ЕС за пръв път има координация на общи
Коментари Харесай

Асен Василев: В окото на бурята сме, турбуленцията е изключително голяма

На равнище Европейски Съюз за пръв път има съгласуваност на общи покупки на газ, по този начин има огромен пазар, а не всяка страна да си подписва поотделно контракти. Страните започнаха диверсификация на трасетата и енергийните доставки. Старата комунистическа инфраструктура, която ползваше газови доставки от север на юг към Гърция, в този момент се употребява наопаки. Ние сме основна част от пъзела за решаването на газовите проблеми за Европа. Това съобщи вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев при откриването на икономическия конгрес " Шумът на парите ".

Текат диалози на общоевропейско равнище да се направи политика, която да огледа на предлагането и търсенето на храни, след което да тръгнем към външни пазари. Ако това се случи, това ще разреши в границите на Европа да си оправим продоволствието и да пристигна на относително добра цена и пренасочвайки експорта, да решим казуса, който съществено се задава – над 3-4 пъти нарастване на цената на зърното в Северна Африка, представете си какъв бежански проблем ще се образува, добави Василев.

Точно в окото на бурята сме, турбуленцията е извънредно огромна. От политически решения ще зависи дали и по какъв начин бизнесът ще може да се оправи с тази рецесия. Ако не се сътвори вярната рамка, колкото и да се приспособява бизнесът, турбуленцията е огромна. Грешните политически решения би направило невероятно това, посочи той.

Остават две доста сериозни обстановки, през които да преминем на равнище Европейски Съюз, акцентира вицепремиерът.

Той също по този начин предвижда, че войната в Украйна евентуално ще продължи още 4-5 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР