На никой не му е приятно да чака в жегите

...
На никой не му е приятно да чака в жегите
Коментари Харесай

4000 куфара в час. Дали? Ама, надали!

На никой не му е прелестно да чака в жегите или да изпусне полета си. Всъщност, много полети са анулирани, а фирмите единствено се оправдават, което по никакъв метод " не грее " пасажерите. В последно време хората чакат с часове багажите си, откакто са кацнали на родна територия.

Работниците към този момент намерено роптаят против концесионерите, които са във притежаване от няколко години, само че усъвършенствания няма никакви, с изключение на една тоалетна на Терминал 2, която всички назовават " дубайската ".

" Над два часа чаках за куфарите ни след полета на " България Еър " от Лондон. Абсурдно държание. Оправданието беше: " Работят двама индивида за 850-900 лв. на месец... Е*ем ти концесията! Два на два летище, а е безспорен хаус и разграден двор ", показа Данчо Димитров, употребявайки обществената мрежа Facebook.

Той не е единственият, който е директно обиден по този метод - дълго и изнервено очакване, гарнирано с тотална нервност на родния аеропорт. Все повече чиновници напущат, а от това страда целият трудов развой на софийското летище.

Концесионерите пробват да спасят по някакъв метод репутациата - своята и на летището, като пускат разнообразни " партенки " за усъвършенствания, които напълно скоро ще станат факт.

Един от най-тиражираният слух е, че напълно скоро 4000 куфара на час ще може да обработва новата система за багаж на летище " София ". В момента на Терминал 2, който след края на 2024 година ще стане единственият на летището, работи система, която обработва най-много по 500 куфара на час!

Системата на Терминал 1 е с даже по-малък потенциал, само че там и полетите все още са доста по-малко и се чака да понижават последователно предвид на закриването на терминала и потреблението му в бъдеще като ВИП зона.

Именно поради закриването на Т1 сега върви разширение и увеличение на пропусквателната дарба на Т2. Основна причина за забавянията с багажите и при политане, и при кацане е багажната система, която съгласно експерти е проектирана с прекомерно дребен потенциал още при откриването на летището през 2006 година Сега актуалните четири багажни конвейера ще се удвоят до осем последно потомство.

Стандартът демонстрира, че за 20 минути най-много би трябвало да бъде обслужен аероплан от кацането до вземането на куфарите от багажната лента, само че на този стадий не се получават нещата, защото личният състав е ъгъл.

В момента пасажери постоянно се оплакват от очакване на багажа от 30 до 40 минути даже в извънпикови часове.

Очаква се и друго нововъденеие - да се усилят гишетата за чек-ин от 34 на 50. Новата система ще има опция, както за чек-ин от физически сътрудници, по този начин и за цялостно самообслужване (т.нар. self-bag drop) при предварителна регистрация за полет.

Трансформира се и зоната при ескалаторите, с която в този момент има проблем. Според специалисти тя е построена неефективно и това води до огромно струпване при инспекция на пасажери и техният ръчен багаж, както и граничен надзор. Там ще бъдат конфигурирани четири порти с автоматизирани четци, които ще се отварят след прочитане на QR кода от бордната карта. За да се форсира последващата инспекция за сигурност, е планувано рентгеновите апарати да се удвоят от 6 на 12. Но това няма да е достътачно, защото още веднъж се опира до човешкия фактор - няма служащи!

До края на 2024 година на летището (уж) ще проработи и напълно нова и разширена зона за търговия и публично хранене. Тя ще бъде незаобиколима – пътят от паспортната инспекция до гейта ще минава през комерсиалните обекти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР