На незаконни мигранти, на които е отказано убежище във Великобритания,

...
На незаконни мигранти, на които е отказано убежище във Великобритания,
Коментари Харесай

Лондон ще предлага хиляди лири на мигранти, за да отидат в Руанда

На противозаконни мигранти, на които е отказано леговище във Англия, ще бъдат препоръчани хиляди лири, с цел да се реалокират те непринудено в Руанда. Става дума за нова скица за непринудено овакантяване на страната, която добавя проектите на Лондон да депортира мигранти, пристигнали в страната нелегално, съобщи ДПА.

Схемата е предопределена за  непринудено извеждане на мигранти, които нямат законно право да останат в Обединеното кралство, само че не могат да бъдат върнати в родината им. Тя ще бъде ориентирана към лица, които нямат задоволително уважителни аргументи, с цел да им бъде възложен бежански статут и които са в положение бързо да бъдат преместени в Руанда, която държавното управление на Обединеното кралство смята за безвредна трета страна.

Схемата е допълнение и на съществуващата скица за непринудено връщане на мигранти, прилагана от министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство, в границите на която на мигрантите се предлага финансова помощ  от 3000 английски лири (3800 щатски долара), с цел да изоставен английска територия и да се върнат в страната си на генезис.

Говорител на Министерството на вътрешните работи съобщи: " През предходната година 19 000 души бяха непринудено изведени от Обединеното кралство и това е значима част от напъните ни за справяне с противозаконната миграция. Проучваме опциите за непринудено пренасяне на тези, които нямат право да бъдат тук, в Обединеното кралство. Те ще бъдат преместени в Руанда, която е подготвена да одобри хора, които желаят да стартират отначало живота си, само че нямат законовото право да останат в Обединеното кралство “.
(БТА)
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР